HunHír.info

2018. Napisten hava 19. nap, Gerle napja.

A lengyel kormány lemondta egy izraeli miniszter meghívását - Azért nehogy már a végtelenségig nyúl vigye a puskát...

2018. február 06. 07:47
Hunhír.info

Auschwitz250.jpgSúlyosbodik a diplomáciai feszültség Izrael és Lengyelország között, miután a lengyel kormány lemondta az izraeli oktatási miniszter, Naftali Bennett meghívását. A mostani feszültség azután alakult ki, hogy a lengyel kormány törvényi eszközökkel érné el, hogy többet senki ne beszélhessen „lengyel haláltáborokról”, és börtön járhat azoknak, akik szerint a lengyeleknek is volt felelőssége a holokausztban.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

Az izraeli kormány már korábban kifogásolta a törvényt, Bennett miniszter pedig hétfő este adott ki közleményt, melyben bejelentette, hogy a lengyel kormány lefújta az útját az országba, mivel korábban arról beszélt, hogy milyen bűnöket követtek el lengyelek is a második világháború idején.

Bennett kitért arra, hogy az tény, hogy a haláltáborokat a németek építették és vezették Lengyelország területén, és ezt a felelősséget senki nem is akarja elvitatni. Ugyanakkor országszerte számos lengyel ember vett részt 200 ezer zsidó meggyilkolásában, akár csak információk átadása révén, akár aktívan is szerepet vállalva. És ezzel szemben kevesen voltak azok, akik saját életük kockáztatásával zsidókat mentettek volna, tette még hozzá a miniszter.

A mostani feszültség két amúgy szoros szövetségben lévő ország között tört ki, a törvénytervezetet jegyző Patryk Jaki lengyel igazságügyiminiszter-helyettes korábban már nemtetszésének adott hangot, amiért „fontos izraeli politikusok és a média támadást indítottak Lengyelország ellen, és azt állítják, hogy a lengyelek társtettesek a holokausztban”. „Ez éppen azt bizonyítja, hogy a törvényre nagyon is szükség van", tette akkor hozzá.

(AP)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat