HunHír.info

2018. Napisten hava 19. nap, Gerle napja.

A kórház után az iskolákat is bezárja a Fidesz?

2018. január 31. 12:51
Hunhír.info

A mezőkövesdi belgyógyászati osztály csendes leépítése után, úgy látszik az oktatást is csendben vérezteti ki a kormány, jelentette ki szerdán Mezőkövesden Lukács Attila.

Magyar Menedék - Migránsokk

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje hangsúlyozta, évek óta téma az oktatás megreformálása, olyan verzió is napvilágot látott, amelyben központi iskolákat jelölnek ki, és a kistelepülések intézményeit bezárják, vagy csak alsóbb osztályokkal működtetik tovább. A kormány még nem döntött, de árulkodó jelek már vannak: a Mezőkövesdi Tankerületi Központ pályázatot nyújt be intézmények infrastrukturális fejlesztésére, melyen belül a régóta rossz állapotú mezőkövesdi székhelyintézményt is felújítják. A pályázatban a következő szövegrész szerepel:

„A jelenlegi létszám tovább bővül, amennyiben térségi központi iskola lesz. Ebben az esetben Cserépfalu, Bükkzsérc és Borsodivánka településekről összesen kb.: 120 fő további tanulóval számolhatunk.”

Ezek szerint a KLIK-nél már számolnak azzal, hogy életbe lép a központosító rendszer, mely a vidéki iskolák leépülésével jár – vonta le a következtetést Lukács Attila, aki a kérdés tisztázása érdekében Tállai Andráshoz, a térség országgyűlési képviselőjéhez fordult, azt tudakolva, kell-e tartani iskolabezárásoktól vagy leépítésektől, ha igen, hol, és mi lesz az iskolák, a tanárok sorsa.

A pályázatban szereplő intézmények vezetői magyarázkodásra kényszerültek, a kormány miatt. Van olyan intézmény ugyanis ezek között, ahol felújítás zajlik, az oktatási rendszer azonban a csendes leépítés útjára lépett. Az egészségügy mellett az oktatás is egyre távolabb kerül a vidéki emberektől. Térségünk több kistelepülését is a kihalás fenyegeti, úgy látszik a kormány készül megadni a kegyelemdöfést számukra – fogalmazott a jobbikos politikus.

Jakab Péter
Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtófőnöke

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat