HunHír.info

2018. Napisten hava 19. nap, Gerle napja.

A Jobbik hivatalvezetőket kérdez befogadottak hollétéről

2018. január 31. 12:46
Hunhír.info

A Jobbik közérdekű adatigényléssel fordult hivatalvezetőkhöz, hogy megtudja, vannak-e az illetékességi körükbe tartozó településeken menekült, oltalmazott vagy menedékes státuszú emberek - közölte Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

A politikus jelezte, hogy január 18-án tették fel a kérdést, amelynek megválaszolására csütörtökön jár le a 15 napos határidő. Eddig a jegyzők mintegy fele válaszolt - ismertette, felkérve elsősorban a megyei jogú városok vezetőit és jegyzőit, hogy ők is adjanak választ. Ha nem teszik meg, akkor első körben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulnak, aztán ha kell, bíróságon perelik ki az adatokat - mondta.

Hegedűs Lorántné azt is kiemelte: az embereknek nemcsak az érintettek hollétéről van joguk tudni, hanem arról is, hogy miből élnek, dolgoznak-e, szabadon mozoghatnak-e.

Megerősítette, hogy a genfi konvenciót a Jobbik is tiszteletben kívánja tartani, aki valóban rászoruló, annak segíteni kell.

Értékelése szerint az a baj, hogy a Fidesz nem hajlandó szembesülni a problémákkal, a letelepedési kötvény révén üzletet látott, illetve politikai terméket csinált a témából.

A képviselő azt is felvetette, a kormány azért adhatott 2300 menekültstátuszt, mert "fű alatt" teljesíti a kötelező kvótát annak érdekében, hogy ne vonhassák meg Magyarországtól az uniós támogatásokat.

A sajtótájékoztatón kiosztott lista szerint eddig 17 hivatalvezető jelezte, hogy összesen 457 oltalmazott, menekült, bevándorolt vagy egyéb státuszú ember él településén, a legtöbben, 206-an a vámosszabadi befogadóállomáson vannak. Három olyan település is volt, amely feltüntette, hogy régebben - 2003, 2007, illetve 2009 óta - él náluk egy-egy ember menekültstátusszal.

A politikus kérdésre jelezte, hogy támogatják az LMP-nek a közszféra helyzetéről parlamentivitanap-kezdeményezését.

Hegedűs Lorántnét megkérdezték arról, hogy Vona Gábor korábbi törökországi látogatásán azt vetette fel, kilépne az unióból. Úgy reagált: a Jobbiknak e tekintetben már változott az álláspontja, a pártelnök beszéde egy olyan történelmi helyzetben hangzott el, amikor az unió és az Európai Bizottság "nagyon keményen betámadta Magyarországot". Most történelmi lehetőség nyílt arra, hogy a bérunió révén az unió egész struktúráját meg lehessen változtatni és érdemben a magyar emberek javára felhasználni - fejtette ki.

Faggatták a párt iszlámhoz fűződő viszonyáról is, amire válaszul visszautasította, hogy Vona Gábor Allahot dicsőítette volna. Ez nyilvánvaló félrefordítás és rosszindulatú félremagyarázás - jelentette ki, megjegyezve: a pártelnök számtalanszor vallott arról, hogy gyakorló keresztény ember, ezt senki ne vonja kétségbe.

Arra a felvetésre pedig, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye lenne-e, azt felelte: a Jobbik elnöke a globalizmus vonatkozásában mondta ezt, mintegy értéket felmutatva abban a tekintetben, hogy ezek az államok milyen példamutatóan tudnak viselkedni.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Tatárlaka és Tordos üzenete - Mandics György Záhonyi AndrásTatárlaka és Tordos üzenete
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat