HunHír.info

2018. Enyészet hava 21. nap, Szűz Mária bemutatása, Úz, Uzor napja.

Ilyesmi létezik? A Kensszet elnöke kétszínüséggel vádolja Brüsszelt

2018. január 26. 16:26
Hunhír.info

A Knesszet elnöke, Juli Edelstein szerdán kétszínűséggel vádolta Európa vezetőit, akik egyik nap az antiszemita támadások és gyűlölet-bűncselekmények utóhatásaként magukhoz ölelik a helyi zsidó közösségeket, majd ugyanazok másnap háborús bűncselekmények elkövetésével vádolják Izraelt.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

“Az erőfeszítésekért az antiszemitizmus leküzdésére és az európai zsidók védelmére őszinte elismerés jár,” – mondta Edelstein a nemzetközi holokauszt-emléknap ünnepségén Brüsszelben.

“De milyen üzenetet hordoz, amikor a választott tisztviselők egyik nap a zsidó közösséggel vonulnak, és a következőn pedig Izrael ellen? Amikor a vezetők egy gyűlölet-bűncselekmény után szolidaritásul magukhoz ölelik a helyi rabbit, és aztán a Hamászt legitim vezetőként kezelik? Amikor elítélnek egy antiszemita támadást, és aztán elítélik Izraelt koholt háborús bűntettekért?”

“Ezek az ellentmondásos üzenetek nem építenek bizalmat. Inkább megakadályozzák, hogy teljesítsük közös kötelezettségeinket.”

Edelstein rámutatott, hogy Európa “háború utáni missziója elhalványult”, és felhívta a figyelmet az elmúlt években az egész kontinensen végigsöprő jelenségre, melynek során az Izrael-ellenes incidensek antiszemitizmusba fordultak, beleértve a svéd zsinagógára dobott tűzbombát és a bécsi, londoni és berlini felvonulásokat, ahol a tiltakozók a “Halál a zsidókra” szöveget skandálták.

Edelstein megrótta az Európai Parlament törvényhozóit, amiért nem ítélték el a zsidók elleni népírtást tagadó iráni holokauszt karikatúra versenyt, amikor a közelmúltban a versennyel egybeeső időpontban Teheránba utaztak.

“Nem tudom, kik utaztak, milyen terveket készítettek, vagy milyen találkozókat tartottak. De biztos vagyok benne – javítsanak ki, ha a tévedek -, hogy a látogatás során senki nem tiltakozott a nemzetközi karikatúra verseny ellen, amely Teheránban zajlott a legjobb Holokausztot tagadó rajzért.”

Edelstein továbbá sürgette az európai nemzeteket, hogy kövessék Donald Trump amerikai elnök lépését, és ismerjék el Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

“Örömmel fogadnám, ha ugyanezt tennék,” – mondta.

Újkelet.live

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 15 990 Ft
Internetes ár: 11 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat