HunHír.info

2018. Újkenyér hava 16. nap, Estilla napja.

Kiverte a biztosítékot a románoknál a HVIM „székely zászló hadművelete”

2018. január 15. 11:38
Hunhír.info

hvim-zaszlos.jpgProvokációként tálalják román politikusok és a bukaresti média, hogy a HVIM tagjai Mihai Tudose kormányfő kijelentésére válaszul székely zászlóval letakarták Románia budapesti nagykövetségének tábláját a diplomáciai képviselet bejáratánál.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A román sajtó Marius Pașcannak, az ellenzéki Népi Mozgalom Párt (PMP) szenátorának Facebook-bejegyzése alapján értesült a történtekről. A volt Maros megyei prefektus közösségi oldalán agresszív és provokatív cselekményként állítja be, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tagjai székely zászlóval letakarták „Románia címerét” a budapesti nagykövetségnél. Marius Pașcan felszólította a román hatóságokat, hogy „ne hunyászkodjanak meg gyáván”, hanem kérjenek magyarázatot a történtekre, többek között Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől.

„Ezek az akciók veszélyesek, és könnyen radikalizálódhatnak, ha nem akadályozzák meg azonnal. De meglehet, hogy éppenséggel Budapest érdeke mesterségesen feszültséget szítani a kétoldalú kapcsolatokat illetően. Szerintem nem kellene passzívnak maradnunk, lehajtanunk a fejünket a nagy egyesülés centenáriuma évében” – közölte a Traian Băsescu volt államfő vezette PMP szenátora.

Az akcióról egyébként maguk a HVIM tagjai számoltak be a mozgalom Pest megyei és budapesti szervezetének honlapján.

Közölték, a mozgalom vezetősége január 12-én, pénteken látogatást tett Románia budapesti nagykövetségénél, „ütős választ adva Mihai Tudose vulgársoviniszta kirohanására”. A HVIM szerint a Románia Nagykövetsége feliratú táblát takarták le székely zászlóval.

„Mozgalmunk nem csupán egyszeri figyelemfelkeltő akciónak szánja a tábla letakarását. Hétfőn egy a helyszínen készült videóval jelentkezünk, melyben meghirdetjük a Székely zászló hadművelet fantázianevű akciósorozatunkat, melynek mindenki cselekvő részese lehet, akinek fontos szimbólumaink és ilyen módon identitásunk védelme” – közölte a szervezet.

kronika.ro

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat