HunHír.info

2018. Újkenyér hava 16. nap, Estilla napja.

A székelyek szerint Tudose oláh vezér népirtásról beszélt...

2018. január 15. 06:29
Hunhír.info

gulag-halottak-250.jpgSzékelyeket felakasztással fenyegető kijelentése miatt le kell mondania Mihai Tudose román kormányfőnek, ehhez kér társadalmi támogatást aláírásgyűjtés formájában a Székely Nemzeti Tanács (SZNT). Vasárnap kelt nyilatkozatában azt írta, Románia az Európai Unió tagja, miniszterelnöke Romániát képviseli. „Kijelentése nemcsak gyűlöletbeszéd, de népirtásra való uszítás: már nem csak a magyar–román viszony ügye, és a megoldásához nem elég a bocsánatkérés. ”

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Az SZNT úgy fogalmazott, a nemzetközi jog garantálja a népcsoportok védelemhez való jogát a létüket érintő fenyegetések ellenében, a népirtási szándékot, egy népcsoport elleni felbujtást pedig a nemzetközi jog bűncselekménynek minősíti, és elkövetője felelősségre vonható függetlenül attól, hogy kormányfő vagy sem. „Az államelnök és az egész román politikai osztály cinkos hallgatása azt jelzi, hogy a miniszterelnök csak kimondta azt, ami ma állampolitika Romániában.”

Tudose lemondatásának nyomatékosítására arra kérik a velük egyetértőket, írják alá a nyilatkozatukat. „Ezúton szólítjuk Székelyföld lakóit, civil szervezeteit és minden székely és magyar embert, bárhol éljen is a világon, hogy aláírásával fejezze ki egyetértését a jelen nyilatkozatban foglaltakkal!” Az SZNT rendkívüli ülésen fogja megvitatni a székelyakasztásos kijelentést, és dönt a további intézkedésekről. Az SZNT petícióját itt lehet aláírni.

Mihai Tudose január 10-én a Realitatea román hírcsatornának a három magyar párt autonómianyilatkozatára reagálva azt mondta, az autonómiakövetelések az egység helyett a folyamatos harcot generálják, és ha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor „azok is lógni fognak, akik kitették”. A köteles ügy előzménye, hogy hétfőn a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke közös állásfoglalásban erősítette meg Kolozsváron az erdélyi magyarság negyed évszázada megfogalmazott autonómiaigényét.

Az akasztós fenyegetést a Fidesz, az LMP, az Együtt és a Jobbik is elítélte. Az ügy miatt pénteken a külügyminisztériumba rendelték Románia budapesti nagykövetét.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Tatárlaka és Tordos üzenete - Mandics György Záhonyi AndrásTatárlaka és Tordos üzenete
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat