HunHír.info

2019. Fergeteg hava 17. nap, Edömér napja.

Csendes éj, csendes időjárás...

2017. december 26. 16:28
Hunhír.info

Nem csak a karácsonyt ünneplőkre, de Európa időjárására is a csendesség jellemző. A nyugodt, eseménytelen idő a mediterrán térségben található anticiklonnak köszönhető, amelynek területén jellemzően kevés a felhő, száraz és enyhe a levegő.

Menedék - Bayer

Északi peremén azonban igen nagy területen alakult ki alacsonyszintű felhőzet, így Franciaország, Németország, Lengyelország északi részén fehér helyett szürke az ünnep. Frontokhoz kötődő felhőzet és jelentősebb csapadék csak Portugália, a Brit-szigetek és Skandinávia területén fordul elő, Norvégia déli részén néhol 30-50 mm-t mértek. A magashegységekben stabil a hótakaró, az Alpok északi oldalán 2-3 méteres réteg alakult ki. A hőmérséklet nem egyenletesen változik északról dél felé.

A leghidegebb éjszakák Skandináviában, Spanyolországban, a Balkán-félszigeten és az Alpok térségében vannak, ettől északra kissé enyhébb az idő. A mediterrán térség mellett igen enyhe a nappal Angliában és a Kárpát-medence környezetében is, nem ritka a 10 fok körüli csúcsérték. Szerda estig hazánk fölé az említett anticiklon peremén enyhe, és egyre nedvesebb levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területén szerda estig
-------------------------------------------------
Estig az ország nagyobb részén fátyolfelhős, északon erősen felhős lesz az ég, az Északi-középhegység térségében és északnyugaton párás, ködös marad az idő. Éjszaka főleg az északi megyékben és keleten lesz sok a felhő, az északi hegyek környékén és a Kisalföldön emellett kiterjedhet a köd, szitálás is lehet. Szerdán a köd várhatóan gyorsan feloszlik, a változó, főleg magasszintű felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk, számottevő eső csak estefelé alakulhat ki a nyugati határnál. Kedden a délnyugati szelet csak a Dél-Dunántúlon, szerdán a déli, délkeleti szelet már többfelé, főként északnyugaton kísérhetik erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű, gyenge fagy a Duna-Tisza közén és az északi völgyekben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 9 és 14 fok között alakul, de az északi, tartósabban ködös tájakon csak 4, 5 fok és 7 fok várható.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Álom hava - Nemzeti sorsballada DVD - Bicskei ZoltánÁlom hava - Nemzeti sorsballada DVD
DVD - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat