HunHír.info

2019. Fergeteg hava 16. nap, Bendegúz napja.

Így járnak a németországi européerek: Nem akarnak hazamenni a behatolók

2017. december 21. 15:59
Hunhír.info

Csaknem a felére csökkent az önként hazatérő migránsok száma az idén - írja a közszolgálati Deutsche Welle, hozzátéve: mindez annak ellenére történt, hogy a kormány megemelte a juttatásokat azoknak, akik vállalják, hogy önként hazatérnek.

Menedék - Baráthosi

Lássuk a számokat! Tavaly több mint 50 ezer migráns távozott önként német földről, ahol elutasították a menedékkérelmüket. Idén ez a szám nem éri el a 28 ezret. Pedig a német kormány mindent megtesz azért, hogy felgyorsítsa ezt a folyamatot. Jelenleg már 3000 eurót kap az a család, mely önként távozik. 1000 eurót pedig az, aki egyedül jött Németországba, de nem kapta meg a menedékjogot. Ez szép pénz lenne, de a migránsok átlagosan 6-7000 eurót fizettek ki azért, hogy Németországba jussanak. Vagyis számukra mindenképp veszteség a hazatérés- olvasható a DW weboldalán.

Ráadásul azon az alapon utasítottak el menedékkérelmeket, hogy a szóban forgó államokban immár biztonságos az élet.A migránskérdés egyre jobban megosztja a közvéleményt és a pártokat Németországban. Angela Merkelnek még mindig nem sikerült kormányt alakítania, annak ellenére, hogy a választásokat szeptemberben megnyerte. Az egyik legfőbb vitakérdés a migránsok ügye: míg a bajor CSU igyekszik a minimumra csökkenteni az érkező, és maximumra növelni a távozó migránsok számát, addig a baloldali pártok a befogadás fontosságát hangsúlyozzák.

Angela Merkel jelezte: a koalíciós tárgyalásokat az ünnepek után folytatják és legkorábban január közepén lehet eredmény. Addig pedig állnak az ügyek és nemcsak Berlinben, de Brüsszelben is, hiszen semmiféle komoly változás vagy reform nem képzelhető el az unióban Németország v nélkül. A migránsügy meggyengítette Angela Merkel pozícióját abban az időszakban, amikor mind Németország mind az Európai Unió a korábbinál jobban igényli a határozott vezetést, hogy érvényre tudja juttatni érdekeit a mindinkább az önzése alapozó Egyesült Államokkal szemben.

hvg.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat