HunHír.info

2017. Álom hava 13. nap, Kurszán napja.

Szíriai lány belgrádi beszéde: “A menekülő szíriaiak valójában gazdasági migránsok vagy dzsihadisták”

2017. december 07. 18:31
Hunhír.info

szir-menekult-250.jpgEddig mintegy százezer szír katona vesztette életét az extrémisták elleni harcban, de őket a Nyugat nem siratta meg, mint ahogyan az elhunyt menekülők esetében tette, akik között dzsihadisták is akadtak. Egyébként egy öttagú család, amely Euróba indul, az útra félretett-szerzett pénzen házat vásárolhatna magának a szíriai védett övezetben, ahol szolid életszínvonalra számíthatna.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Patrióta szervezetek tüntetést tartottak Belgrádban a szerb kormány ellen. Az államvezetés migrációs politikája is szóba került.

A rendezvény látogatottsága igencsak gyér volt. Az egyébként soviniszta szervezőkre és résztvevőkre nem nagyon tudunk szimpátiával tekinteni, még akkor sem, ha ezúttal sok mindenben igazuk volt.

A demonstrációnak azonban akadt egy érdekes színfoltja, amely mindenképpen figyelmet érdemel.

Rima Darious szíriai lány, aki a rendezvény vendégeként mondott beszédet, rávilágított az Európába tóduló nemzettársainak szándékára.

Egyebek között elmondta, hogy országa a háború előtti évtizedben nem szembesült terrorizmussal, sem nagyobb méretű bűnözési hullámmal. Szavai szerint elsősorban a korrupcióval és a felduzzasztott bürokráciával küszködtek, ezek voltak a legnagyobb problémáik. Ami a legfontosabb: nem voltak szíriai menekültek, az emberek nem hagyták el az országot. Erős nemzeti identitással rendelkeztek.

Mint Darious mondta, azok az emberek, akiket ma Szerbia utcáin lehet látni, és akik Németországba vagy Hollandiába tartanak, nem igazi szíriaiak. Az igazi szíriaiak otthon maradtak, hogy küzdjenek a hazájukért.

Ha az itt látható emberek egyáltalán menekültek lennének, az első biztonságos helyet választották volna maguknak, most nem néznénk őket, ahogy összecsapnak a magyar rendőrséggel, és ahogy próbálnak nyomulni Németországba – mutatott rá a szíriai lány, majd hozzáfűzte: felmerül a kérdés, vajon a Nyugat miért nem oldja fel a Szíria elleni szankciókat, amelyek következtében ez az ország 143 milliárd dolláros kárt szenvedett? Továbbá: a Nyugat miért nem segít Szíriának, hogy felszámolja a terrorizmust? Ahelyett, hogy menekültekre költené a pénzt, célszerűbb lenne, ha lerombolt szíriai házak újjáépítését támogatná.

Eddig mintegy százezer szír katona vesztette életét az extrémisták elleni harcban, de őket a Nyugat nem siratta meg, mint ahogyan az elhunyt menekülők esetében tette, akik között dzsihadisták is akadtak.

Egyébként egy öttagú család, amely Euróba indul, az útra félretett-szerzett pénzen házat vásárolhatna magának a szíriai védett övezetben, ahol szolid életszínvonalra számíthatna.

Ezek az emberek tehát nem tekinthetők igazi menekülteknek. Gazdasági migránsokról van szó – szögezte le Rima Darious.

delhír.info

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Abszurditások világa - Bogár LászlóAbszurditások világa
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Regnum Marianum - Bolberitz Pál Balás BélaRegnum Marianum
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat