HunHír.info

2018. Kikelet hava 23. nap, Lengo napja.

Szíriai lány belgrádi beszéde: “A menekülő szíriaiak valójában gazdasági migránsok vagy dzsihadisták”

2017. december 07. 18:31
Hunhír.info

szir-menekult-250.jpgEddig mintegy százezer szír katona vesztette életét az extrémisták elleni harcban, de őket a Nyugat nem siratta meg, mint ahogyan az elhunyt menekülők esetében tette, akik között dzsihadisták is akadtak. Egyébként egy öttagú család, amely Euróba indul, az útra félretett-szerzett pénzen házat vásárolhatna magának a szíriai védett övezetben, ahol szolid életszínvonalra számíthatna.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

Patrióta szervezetek tüntetést tartottak Belgrádban a szerb kormány ellen. Az államvezetés migrációs politikája is szóba került.

A rendezvény látogatottsága igencsak gyér volt. Az egyébként soviniszta szervezőkre és résztvevőkre nem nagyon tudunk szimpátiával tekinteni, még akkor sem, ha ezúttal sok mindenben igazuk volt.

A demonstrációnak azonban akadt egy érdekes színfoltja, amely mindenképpen figyelmet érdemel.

Rima Darious szíriai lány, aki a rendezvény vendégeként mondott beszédet, rávilágított az Európába tóduló nemzettársainak szándékára.

Egyebek között elmondta, hogy országa a háború előtti évtizedben nem szembesült terrorizmussal, sem nagyobb méretű bűnözési hullámmal. Szavai szerint elsősorban a korrupcióval és a felduzzasztott bürokráciával küszködtek, ezek voltak a legnagyobb problémáik. Ami a legfontosabb: nem voltak szíriai menekültek, az emberek nem hagyták el az országot. Erős nemzeti identitással rendelkeztek.

Mint Darious mondta, azok az emberek, akiket ma Szerbia utcáin lehet látni, és akik Németországba vagy Hollandiába tartanak, nem igazi szíriaiak. Az igazi szíriaiak otthon maradtak, hogy küzdjenek a hazájukért.

Ha az itt látható emberek egyáltalán menekültek lennének, az első biztonságos helyet választották volna maguknak, most nem néznénk őket, ahogy összecsapnak a magyar rendőrséggel, és ahogy próbálnak nyomulni Németországba – mutatott rá a szíriai lány, majd hozzáfűzte: felmerül a kérdés, vajon a Nyugat miért nem oldja fel a Szíria elleni szankciókat, amelyek következtében ez az ország 143 milliárd dolláros kárt szenvedett? Továbbá: a Nyugat miért nem segít Szíriának, hogy felszámolja a terrorizmust? Ahelyett, hogy menekültekre költené a pénzt, célszerűbb lenne, ha lerombolt szíriai házak újjáépítését támogatná.

Eddig mintegy százezer szír katona vesztette életét az extrémisták elleni harcban, de őket a Nyugat nem siratta meg, mint ahogyan az elhunyt menekülők esetében tette, akik között dzsihadisták is akadtak.

Egyébként egy öttagú család, amely Euróba indul, az útra félretett-szerzett pénzen házat vásárolhatna magának a szíriai védett övezetben, ahol szolid életszínvonalra számíthatna.

Ezek az emberek tehát nem tekinthetők igazi menekülteknek. Gazdasági migránsokról van szó – szögezte le Rima Darious.

delhír.info

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Isten Nekünk háttal 1914-1918 - Vetési Tamás CsabaIsten Nekünk háttal 1914-1918
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat