HunHír.info

2018. Kikelet hava 18. nap, Kászon napja.

Ilyen Európát akartunk? Nem, nem, soha...

2017. december 07. 16:07
Hunhír.info

Az Európai Bizottság három témában bírósági szakaszba lépteti a Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárásokat.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

CIVIL TÖRVÉNY

A külföldről támogatott civil szervezetekről szóló törvény miatt már 2017. júliusában elindult a kötelezettségszegési eljárás. Az EB úgy látja, hogy indokolatlan beavatkozás történt az uniós chartában foglalt alapjogokba, megsértették az egyesülési szabadságot, de aggályos a magánélet és a személyes adatok védelme is, ahogy az EU egyik alapértékének működését is korlátozza: a tőke szabad áramlását.

LEX CEU

Szintet lépett a felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatos per is, a Lex CEU. A jogsértési eljárás áprilisban indult, a magyar kormány ugyan már módosított a törvényen, de az még így sem harmonizál az uniós joggal, kérdésessé vált a letelepedés és szolgáltatásnyújtás szabadsága, de a tudományos, oktatási és vállalkozási szabadság is.

KVÓTA

A magyar hatóságoknak 1294 menekült befogadási kérelmét kellett volna elbírálni, tehát ez a szám nem feltétlenül egyenlő azzal, ahány embert be kellett volna fogadni. A budapesti kormány ebből óriási botrányt csinált, pereltek az EU bíróságán, mert szerintük a belügyminisztereknek (ők írták alá ezt a mechanizmust) nincs joguk ilyen határozatot hozni.

A pert viszont elveszítették Szlovákiával együtt. Az elosztási mechanizmus bojkottálása miatt is indult már kötelezettségszegési eljárás Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen. Itt sok kérdés már nem lesz, szeptemberben a bíróság kimondta, hogy törvényes az elosztási határozat, így valószínűleg a figyelmen kívül hagyása törvénytelen.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? - Dányi LászlóMiért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat