HunHír.info

2018. Magvető hava 18. nap, Szivöltő napja.

Egyszerű nem? Embercsempészeket likvidálni, betolakodókat hazavágni!

2017. november 30. 07:16
Hunhír.info

menekultek-csonak-250.jpgAz embercsempészek Líbiában rekedt áldozatainak kimenekítését célzó „sürgős, napokon vagy heteken belül végrehajtandó evakuálási műveletek” végrehajtásáról állapodtak meg kilenc európai és afrikai ország, köztük Líbia, valamint az ENSZ, az Európai Unió és az Afrikai Unió vezetői – jelentette be szerdán Abidjanban Emmanuel Macron francia elnök.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A döntés Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Csád, Niger, Líbia, Marokkó és Kongó rendkívüli tanácskozásán született – mondta el Macron az Európai Unió és az Afrikai Unió ötödik csúcstalálkozóján tartott sajtóértekezleten, Elefántcsontpart gazdasági fővárosában.

A francia kezdeményezésre megtartott tanácskozás résztvevői „egy rendkívüli sürgősségű műveletről döntöttek, annak érdekében, hogy Líbiából evakuáljanak mindenkit, aki ezt akarja. Líbia pedig beleegyezett abba, hogy beazonosítsa azokat a (menekült)táborokat, ahol a barbár jeleneteket rögzítették” – fejtette ki a francia államfő. Második pontként a felek döntöttek arról, hogy fokozzák a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) támogatását annak érdekében, hogy segítséget nyújthasson minden afrikainak, aki vissza akar térni hazájába.

Különleges műveleti egység alakul

A résztvevők emellett úgy döntöttek, hogy „széles körű együttműködést hoznak létre egy különleges műveleti egység formájában, összekapcsolva rendőrségi és hírszerzési szolgálataikat, és bevonva munkájukba a tanácskozáson nem képviselt hatalmakat is, hogy felszámolhassák a(z embercsempész) hálózatokat és azok pénzügyi hátterét, és elfoghassák a csempészeket”.

Lefoglalják az embercsempészek vagyonát

Az EU, az AU és az ENSZ emellett vállalta, hogy lefoglalja az azonosított embercsempészek vagyonát. A francia elnök végezetül reményét fejezte ki, hogy Líbiában sikerül stabilizálni a politikai helyzetet, ami az egyetlen tartós megoldást jelentheti a migrációs válság rendezésére.

Modern kori rabszolgatartás

Az abidjani csúcstalálkozóra, amelyen Európa 28 és Afrika 55 országának vezetői vesznek részt, köztük Angela Merkel német kancellár, alig két héttel azután került sor, hogy a CNN amerikai hírtelevízió adásba tett egy olyan riportot, amely fekete bőrű afrikaiak rabszolgaként történő áruba bocsátásáról készült, politikai vezetők felháborodását és utcai tüntetéseket váltva ki számos fővárosban. Az Európai Unió az elmúlt években mindent elkövetett, hogy enyhítsen az Európát érő, a második világháború óta legsúlyosabb migrációs válságon, amelynek következtében 2015 óta több mint 1,5 millió migráns érkezett az unió tagállamaiba.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hamis zászlós hadműveletek - Összeesküvés elméletek sorozatHamis zászlós hadműveletek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 079 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat