HunHír.info

2018. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

Itt a vége a szocik évtizedekig tartó ámokfutásának: Elképzelhető, hogy elmarad még a kongresszusuk is

2017. november 30. 05:57
Hunhír.info

voroscsillag.jpgFelmerült az MSZP-n belül, hogy elmaradhat a párt december 9-ére, azaz jövő szombatra tervezett kongresszusa. A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanis a párt országos vezetésében többen is vannak, akik szerint nem lenne értelme most megtartani a nagyszabású rendezvényt, hiszen lényegében semmilyen személyi kérdésről nem tudnának döntést hozni.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Nincs még megállapodás a 106 egyéni jelöltről, és – mint már kiderült – országos listát sem akarnak addig állítani, amíg nem jutnak valahogyan dűlőre a Demokratikus Koalícióval. Mindemellett borítékolható lenne a komoly vita, a kongresszusi küldöttek ugyanis joggal várhatnák, hogy néhány hónappal a választások előtt tisztán lássanak: az MSZP egyáltalán milyen konstrukcióban indul el a választásokon, kikkel és hogyan működik együtt.

Lapunk információi szerint még mindig akadnak a pártban olyanok, akik szerint az lenne a kisebbik rossz, ha megtartanák a kongresszust. Azt ők is valószínűnek tartják, hogy a várható viták, esetleg a veszekedések megjelennének a sajtóban, ám az szerintük még mindig kevésbé tekinthető bukásnak, mint ha az egészet lemondanák.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke mindenesetre tegnap este a Hír TV Egyenesen című műsorában arról beszélt, hogy lesz kongresszus, mégpedig egy programbemutató esemény lesz.

Az eredeti tervek szerint egyébként kétnapos kongresszussal készül az MSZP, a jövő szombati után várhatóan januárban tartják meg a második napot. Akkor szinte biztosan megrendezik, vagyis ha a mostanit lemondják, néhány hetes haladékot kapnának addig, hogy megegyezzenek Gyurcsány Ferencékkel. Több forrásunk is azt már a létező legutolsó határidőnek nevezte.

Egyelőre azonban kérdéses, hogy az egyezség mikor jöhet létre, hiszen több ponton is komoly vita van a két párt között. Habár a 106 egyéni körzet nagy részét viszonylag könnyen fel tudták már osztani egymást között – azaz eldöntötték, hogy egy-egy helyen az MSZP vagy a Demokratikus Koalíció jelöltje szálljon-e ringbe –, a nagy eséllyel megnyerhető körzetekért megy a harc.

Ráadásul az eddig elsősorban a háttérben zajló konfliktus már a nyilvánosság előtt is teljesen világossá vált az elmúlt napokban. Az ügy hétfőn délután robbant ki, amikor az Atv.hu nyilvánosságra hozott egy listát, amely a 106 egyéni körzet felosztását tartalmazta, legalábbis információk szerint az MSZP és a DK között zajló tárgyalások legutolsó állapotát. Ez nagyjából a szocialisták országos elnökségi ülésének kezdetével egy időben történt, amelyre elvileg ezt a listát vitte be Molnár Gyula pártelnök.

Érdekes volt azonban, hogy a két párt elnöke igen eltérően nyilatkozott. Molnár Gyula már aznap este a Facebookon közölte, a lista nem valós. Lapunk információi szerint az elnökségi ülésen komoly vitákat okozott a sajtóban megjelent felsorolás, mert azon több olyan körzet is a DK-hoz van rendelve – vagy egyelőre nyitott kérdésként szerepel –, amelyikhez a szocialisták alapjában véve ragaszkodnának. Olyannyira, hogy az elnökség jelenleg nem is járulna hozzá, hogy átadják ezeket. A szocialisták elnöke kedden este az ATV Egyenes beszéd című műsorában már úgy fogalmazott, hogy a lista jelentős számban a DK igényeit tartalmazza.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ugyanakkor – szintén az ATV-nek – azt mondta, a lista meglehetősen pontos. Tegnap délután pedig a monori fóruma előtt úgy fogalmazott, ha rajtuk múlik, jövő hét végéig megállapodásra jutnak.

A DK vezetője közben a Népszavának adott interjújában arról beszélt, ha győzne a baloldal jövő tavasszal, akkor is egyszerű frakciótag lenne, ellenzékben pedig a frakció vezetője. – Sokszor elmondtam, hogy a remélt győzelem esetén sem kívánok kormányon működni, nem kívánom nehezíteni a jövendő demokratikus kormány miniszterelnökének a dolgát – közölte.

mno

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Nagy Testvér figyel - Összeesküvés elméletek sorozatA Nagy Testvér figyel
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat