HunHír.info

2018. Enyészet hava 19. nap, Timur napja.

Cenzúra a szólásszabadságért – betiltanák a „fake news” kifejezést

2017. november 29. 12:31
Hunhír.info

A CNN szerint a média rosszul használja a „fake news” kifejezést, és alkalmazásával leegyszerűsíti a probléma összetettségét. Épp ezért úgy döntöttek, hogy a szólásszabadság érdekében az lenne a legjobb, ha megtiltanánk a kifejezés használatát.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Értetlenkedve fogadta a CNN legújabb véleménycikkét az amerikai konzervatív média. A FOX News mellett a The Daily Wire is a liberális hírportál szemére vetette, hogy saját fals hírgyártásuk közben a szólásszabadság eltiprása miatt keseregnek.

Donald Trump és a CNN köztudottan nem jönnek ki túl jól egymással. A 2016-os amerikai elnökválasztás óta a CNN szüntelenül Donald Trump szemére veti az elnök támadásait a liberális média ellen, mondván, a kritika nem más, mint a szólásszabadság eltiprása. A vasárnapi címlapjuk, a „Tiltsák be a fake news kifejezést ” pedig nem csupán elfeledkezik a korábban hirdetett szabadságjogokról, de összetett mondanivalója miatt két újságíró munkáját is igénybe vette.

A liberális portál szerint egy évvel ezelőtt teljesen más volt a helyzet, akkoriban „fake news” kifejezés kizárólag olyan portálokra vonatkozott, amelyek kinézetre a professzionális híroldalakhoz hasonlítottak, ám tartalmuk nem is állhatott volna távolabb az igazságtól. A kifejezés az év eleje óta egyre inkább értelmét veszíti, hiszen inkább olyan tartalmak leírására használják, ami valakinek nem tetszik – írják.

A fals hírek az egyre gyakoribb használat miatt immáron a politikusok fegyverévé vált, akik a cikk szerint a független újságírás aláásásával a saját igazságukat hirdető csatornákra próbálják átterelni az olvasóikat, nézőiket.

A CNN cikke végül arra az álláspontra jut, hogy a közösségi média a felelős a problémákért, hiszen az emberek többsége nem szeret az árral szemben úszni, és könnyebben elhisznek mindent, amit a Facebookon olvasnak. Emellett egy újfajta aszimmetrikus hadviselés kezdetére is felhívják a figyelmet, amikor kevésbé erőteljes személyek vagy szervezetek viszonylag kevés erőforrás befektetésével azt hitetnek el a közösségi oldalakon, amit csak akarnak. Ehhez csupán pár fizetett trollra van szükségük.

A cikk végén a CNN szerzői erre a következtetésre jutnak: „Mit lehet tenni? Az igazság az, hogy nincsenek könnyű megoldások”. Majd a „fake news” terminológia megszüntetésére szólítanak fel mindenkit.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 15 990 Ft
Internetes ár: 11 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat