HunHír.info

2018. Enyészet hava 21. nap, Szűz Mária bemutatása, Úz, Uzor napja.

Trump „komolyan tervezi” az izraeli amerikai nagykövetség Jeruzsálembe helyezését

2017. november 29. 09:28
Hunhír.info

Donald Trump amerikai elnök valóban „komolyan tervezi” az Egyesült Államok izraeli nagykövetségének áthelyezését Tel-Avivból Jeruzsálembe – mondta Mike Pence amerikai alelnök egy New Yorkban tartott rendezvényen.

Az alelnök az Izrael Állam létrehozásához vezető ENSZ-határozat elfogadásának hetvenedik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen mondott beszédet. Az ünnepséget New York Queens negyedének szépművészeti múzeumában tartották diplomaták és amerikai zsidó szervezetek képviselőinek részvételével. Mike Pence megfogalmazásában Donald Trump „komolyan tanulmányozza, hogy mikor és hogyan helyezze át az amerikai nagykövetséget Jeruzsálembe”.

Az alelnök kijelentése azért keltett meglepetést, mert Donald Trump október elején bejelentette, hogy a választási kampányban tett ígéretével ellentétben egyelőre nem helyezi át az amerikai nagykövetséget Jeruzsálembe, az marad a nemzetközi közösség által Izrael fővárosának elismert Tel-Avivban. Az elnök október elején azt mondta, hogy előbb a palesztin-izraeli békefolyamatnak akar „esélyt adni”, bár hozzátette, hogy a döntést az ügyben nem a nagyon távoli jövőben akarja meghozni.

A nemzetközi közösség soha nem ismerte el Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, mint ahogyan nem ismeri el Kelet-Jeruzsálem izraeli annektálását sem. Mivel Tel-Avivot ismerik el Izrael Állam fővárosának, a külföldi nagykövetségek is ebben a tengerparti nagyvárosban vannak.

Izrael szerint az „örök és egységes” Jeruzsálem lenne a zsidó állam fővárosa, míg a palesztinok álláspontja szerint Kelet-Jeruzsálemban kell lennie a leendő palesztin állam fővárosának.

(MTI)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat