HunHír.info

2018. Szelek hava 24. nap, Sellő napja.

Új embereket visz Gyurcsányhoz az MSZP - értik? Kurcsányihoz az MSZP...

2017. november 20. 06:38
Hunhír.info

GYF-petos.jpgÚjabb embereket von be az MSZP a Demokratikus Koalícióval (DK) egyeztető tárgyalódelegációjába, miután az elmúlt másfél hónapban nem tudtak érdemi eredményt elérni – értesült a Magyar Nemzet. Információink szerint a Molnár Gyula pártelnökből, Hiller István választmányi elnökből és Tóth Bertalan frakcióvezetőből álló csoport munkáját két korábbi pártelnök, Mesterházy Attila és Tóbiás József fogja ezentúl segíteni.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

Nem fognak ugyan minden egyes alkalommal ott ülni a DK-s vezetőkkel szemben az asztalnál, de az előkészítésben komoly szerepük lesz.

Értesüléseink szerint a változtatási szándék érdemben múlt pénteken, egy nagyszabású értekezleten merült fel, ahol jelen volt a párt országos elnöksége, a választmány vezetése és a megyei elnökök is. A több órán keresztül zajlott egyeztetésen ugyanis rengeteg kritika érkezett amiatt, hogy Botka László hátralépése óta hiába kezdődhetett meg a közeledés a DK felé, még mindig nincs megállapodás a két párt között. Sokan ezért alapvetően Gyurcsány Ferencéket okolták, akik a szocialisták szerint csak húzzák az időt. Úgy vélik, hogy a DK csak a saját érdekeit nézi, az a kizárólagos célja, hogy önálló frakciója legyen 2018 után a parlamentben, önálló állami támogatással, és még azt sem tartják a valóságtól nagyon elrugaszkodottnak, hogy az MSZP-nél is jobb eredményt érjenek el.

Ám – információink szerint – a szocialista párt vezetése is bőven kapott bírálatot a sajátjaiktól. Azzal érveltek, senkinek nem okozhat meglepetést, hogy a DK szeretne minél erősebb lenni, vagyis a hibát inkább az MSZP-ben kell keresni. Habár személyeskedésig nem fajult a vita – úgy tudjuk –, több utalás is konkrétan Molnár Gyulának szólt. Figyelemre méltó, hogy – a más pártokkal folytatott tárgyalásokban már 2014 előtt tapasztalatot szerző – Mesterházy Attila és Tóbiás József bevonását sem a jelenlegi pártelnök kezdeményezte, hanem – információink szerint – Tóth Bertalan.

Az MSZP és a DK közötti tárgyalásokon a legnagyobb nehézséget – úgy tudjuk – az jelenti, a nyerhetőnek tekintett választókerületeket nem tudják felosztani úgy, hogy az mindkét pártnak jó legyen. Az alapvető vita, hogy a DK saját támogatottságára hivatkozva többet szeretne, mint amennyit a szocialisták szintén a támogatottsági adatokat alapul véve adnának nekik.

Ráadásul az MSZP még mindig nem tett le arról, hogy ne csak az egyéni választókerületekben legyen megegyezés, hanem közös országos lista és közös miniszterelnök-jelölt is legyen. Szerintük ugyanis így van egyáltalán esély arra, hogy kormányváltásról beszéljenek.

MNO

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Abszurditások világa - Bogár LászlóAbszurditások világa
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
50% internetes kedvezménnyel
Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat