HunHír.info

2017. Álom hava 13. nap, Kurszán napja.

Új embereket visz Gyurcsányhoz az MSZP - értik? Kurcsányihoz az MSZP...

2017. november 20. 06:38
Hunhír.info

GYF-petos.jpgÚjabb embereket von be az MSZP a Demokratikus Koalícióval (DK) egyeztető tárgyalódelegációjába, miután az elmúlt másfél hónapban nem tudtak érdemi eredményt elérni – értesült a Magyar Nemzet. Információink szerint a Molnár Gyula pártelnökből, Hiller István választmányi elnökből és Tóth Bertalan frakcióvezetőből álló csoport munkáját két korábbi pártelnök, Mesterházy Attila és Tóbiás József fogja ezentúl segíteni.

Nem fognak ugyan minden egyes alkalommal ott ülni a DK-s vezetőkkel szemben az asztalnál, de az előkészítésben komoly szerepük lesz.

Értesüléseink szerint a változtatási szándék érdemben múlt pénteken, egy nagyszabású értekezleten merült fel, ahol jelen volt a párt országos elnöksége, a választmány vezetése és a megyei elnökök is. A több órán keresztül zajlott egyeztetésen ugyanis rengeteg kritika érkezett amiatt, hogy Botka László hátralépése óta hiába kezdődhetett meg a közeledés a DK felé, még mindig nincs megállapodás a két párt között. Sokan ezért alapvetően Gyurcsány Ferencéket okolták, akik a szocialisták szerint csak húzzák az időt. Úgy vélik, hogy a DK csak a saját érdekeit nézi, az a kizárólagos célja, hogy önálló frakciója legyen 2018 után a parlamentben, önálló állami támogatással, és még azt sem tartják a valóságtól nagyon elrugaszkodottnak, hogy az MSZP-nél is jobb eredményt érjenek el.

Ám – információink szerint – a szocialista párt vezetése is bőven kapott bírálatot a sajátjaiktól. Azzal érveltek, senkinek nem okozhat meglepetést, hogy a DK szeretne minél erősebb lenni, vagyis a hibát inkább az MSZP-ben kell keresni. Habár személyeskedésig nem fajult a vita – úgy tudjuk –, több utalás is konkrétan Molnár Gyulának szólt. Figyelemre méltó, hogy – a más pártokkal folytatott tárgyalásokban már 2014 előtt tapasztalatot szerző – Mesterházy Attila és Tóbiás József bevonását sem a jelenlegi pártelnök kezdeményezte, hanem – információink szerint – Tóth Bertalan.

Az MSZP és a DK közötti tárgyalásokon a legnagyobb nehézséget – úgy tudjuk – az jelenti, a nyerhetőnek tekintett választókerületeket nem tudják felosztani úgy, hogy az mindkét pártnak jó legyen. Az alapvető vita, hogy a DK saját támogatottságára hivatkozva többet szeretne, mint amennyit a szocialisták szintén a támogatottsági adatokat alapul véve adnának nekik.

Ráadásul az MSZP még mindig nem tett le arról, hogy ne csak az egyéni választókerületekben legyen megegyezés, hanem közös országos lista és közös miniszterelnök-jelölt is legyen. Szerintük ugyanis így van egyáltalán esély arra, hogy kormányváltásról beszéljenek.

MNO

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hamis zászlós hadműveletek - Összeesküvés elméletek sorozatHamis zászlós hadműveletek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 079 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Jó vadászatot! - Ilosvay FerencJó vadászatot!
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 295 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat