HunHír.info

2018. Szelek hava 25. nap, Keán napja.

Iránytű Intézet: A Jobbik a kihívó

2017. november 17. 11:35
Hunhír.info

jobbik250.jpgEmelkedett az elmúlt hónaphoz képest azok száma, akik szerint a Jobbik a kormány első számú kihívója; de többen lettek azok is, akik egyelőre egyeduralkodónak látják a Fideszt – ez derül ki az Iránytű Intézet legfrissebb felméréséből. Az Iránytű Intézet készítette felmérésből kiderül az is, hogy az emberek abszolút többsége szerint egy most vasárnapi választáson az ellenzéki oldalról a Jobbiknak volna több szavazója.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

A lapunk megrendelésére készült kutatás szerint az emberek legnagyobb csoportja, 34 százaléka, azaz relatív többsége érzi úgy, hogy a következő években Orbán Viktoréknak Vona Gábor pártjától kell tartaniuk; előző hónapban még 30 százalék vélekedett így. Az MSZP-t csak 7, míg egy baloldali összefogást mindössze 3 százalék tartaná kihívónak.

A választók több mint negyede, 26 százaléka ugyanakkor azt gondolja, hogy a Fidesz és a KDNP egyeduralkodó már a következő esztendőkben. Egy hónappal ezelőtt még 17 százalék állította ugyanezt. Értelemszerűen a kormánypártok szavazói között vannak a legtöbben – 38 százalék –, akik nem látják, hogy bárki veszélyeztetné a Fidesz és a KDNP hatalmát. A kutatásból az derül ki, hogy a Fidesz-szimpatizánsok 27 százaléka nevezte meg elsődleges kihívóként a Jobbikot, a szocialisták miatt csak minden tizedik kormánypárti szavazó aggódik.

Leginkább magabiztosnak a Jobbik bázisa látszik: 70 százalékuk tartja számon kihívóként saját pártját. Az MSZP szimpatizánsai közül – a kutatás szerint – 27 százalék látja a szocialista pártot ebben a szerepben, míg 23 százalék egy baloldali összefogást érezne ilyen értelemben erősebbnek. Az LMP támogatóinak nagyjából ötöde, konkrétan 19 százaléka bízik annyira saját pártjában, hogy a legerősebb kihívónak tartja a Fidesszel szemben.

Az Iránytű Intézet készítette felmérésből kiderül az is, hogy az emberek abszolút többsége szerint egy most vasárnapi választáson az ellenzéki oldalról a Jobbiknak volna több szavazója. Erre a kérdésre 54 százalék említette a Jobbikot, míg 34 százalék érezne erősebbnek egy baloldali pártokból álló összefogást.

mno

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mindenki-tudja ország - Szerencsés KárolyMindenki-tudja ország
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok - Benkő LászlóVér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szerencsénk volt, túléltük... - Nógrádi GyörgySzerencsénk volt, túléltük...
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat