HunHír.info

2017. Álom hava 13. nap, Kurszán napja.

Újabb migránstanyát számoltak fel Franciaországban

2017. november 17. 10:30
Hunhír.info

calais250.jpgRablás, mocsok és erőszak: ez jellemzi az ún. dzsungeleket Franciaországban. Több ilyen is működött, sátrakban és bádogvárosokban éltek ezek az emberek, de a hatóságok legtöbbször megelégelték. Most egy újabb ilyen tábort számoltak fel.

Az M1 párizsi tudósítója arról számolt be, hogy a német határ közelében, Metz városában, Kelet-Franciaországban található legálisan kialakított sátortáborról van szó, ahol több százan éltek tavasz óta.

Tavaly működött itt egy tábor, melyet felszámoltak, majd tavasszal ismét engedélyezték a hatóságok, hogy ott megtelepedjenek emberek. A hét elején körülbelül 800 embert szállítottak el – hangzott el a tudósításban.

Sok más tábor található Franciaországban, ez utóbbi abban különbözött a calais-i tábortól, hogy itt nem illegális bevándorlók laktak, ugyanis nagyrészt albán, koszovói és szerb állampolgárokról van szó, akik törvényesen, útlevéllel, vízum nélkül élnek Franciaországban. Ugyanakkor menedékkérelmet mégis beadnak, mivel az eljárási folyamat elég hosszú ideig tart, a hatóságoknak pedig biztosítaniuk kell lakhatást, iskolai és orvosi ellátást.

Az illegális bevándorlók gyakran albán embercsempész-hálózatokkal érkeznek Franciaországba.

Nem változott a menedékkérők száma tavaly, amely 80-90 ezer fő körül mozog; ennek nagy része tavaly albán állampolgár volt, majd a sorban következnek az afgánok, haitiak, szudániak és tavaly már csak 2500 szíriai volt aki menedéket kért.

A kisebb sátortáborokból 570 van Franciaországban: kb. 16-20 ezer ember él ott, leginkább kelet-európai, balkáni román, bolgár állampolgárok és cigány családok.

Calais-ban, ahol felszámolták a sátortábort, már erdősítették a területet, de 6-700 ember továbbra is a környéken van – hangzott el a tudósításban.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? - Dányi LászlóMiért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat