HunHír.info

2017. Álom hava 13. nap, Kurszán napja.

Ukrajnáról az Európai Parlamentben

2017. november 15. 17:13
Hunhír.info

A Keleti Partnerség 2017. novemberi csúcstalálkozója közeledtén az Európai Parlament önálló jelentésben fogalmazta meg a Tanácshoz, a Bizottsághoz és a Külügyi Szolgálathoz intézett ajánlásait. A dokumentum vitájára a parlament november 14-i délutáni plenáris ülésén került sor, Strasbourgban.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Az EP nagy várakozással tekint a csúcstalálkozóra, mely a Keleti Partnerség megrekedt politikai rendszerét kívánja mozgásba hozni. A jelentés új, hosszú távú politikai vízió kialakítására vonatkozó igényét fogalmazza meg, az európai értékek tiszteletben tartását szorgalmazva az örökölt demokráciadeficittel rendelkező, volt szovjet „tagköztársaságok” részéről.

Örményország jelentéstévőjeként Tőkés László EP-képviselő a „keleti partnerség plusz” modelljének javaslatát ajánlotta az érintettek figyelmébe, mely egyaránt többletesélyt nyújt mind a jól teljesítő, mind a lemaradó partneri országoknak.

A Keleti Partnerség kiemelt fontosságú országa Ukrajna, mely magyar kisebbségi közössége miatt a mi figyelmünknek is a középpontjában áll. Jelek szerint a nemzeti kisebbségekre nézve diszkriminatív új ukrán oktatási törvény nem elszigetelt eset. A Szvoboda nevű párt katonai szervezete, a Karpatszka Szics szélsőséges nacionalista alakulat múlt hétvégi ungvári és beregszászi gyűlöletkeltő demonstrációi az ukrán nacionalizmus felerősödésére vallanak. Az egykori Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) által elkövetett, több mint százezer lengyel áldozatot szedő volhíniai mészárlás tárgyában kiújuló lengyel–ukrán történelmi vita szintén az államnacionalizmus fokozódására mutat. Hozzászólásában erdélyi képviselőnk külön is üdvözölte, hogy Magyarország javaslatára a csúcstalálkozó nyilatkozattervezetébe belefoglaltak egy olyan szövegrészt, mely szerint a partnerországok nem szűkíthetik a nemzeti kisebbségek jogait az oktatás területén. Ezzel együtt azon véleményét is kifejezte, hogy az Európai Közösségnek határozottan vissza kell utasítania az etnikai intolerancia és a kisebbségellenes diszkrimináció térhódítását.

Strasbourg, 2017. november 15.

Tőkés László

sajtóirodája

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Káldeától Ister-Gamig I-II-III - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 8 091 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok - Benkő LászlóVér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat