HunHír.info

2018. Szelek hava 27. nap, Dancs napja.

Ukrajnáról az Európai Parlamentben

2017. november 15. 17:13
Hunhír.info

A Keleti Partnerség 2017. novemberi csúcstalálkozója közeledtén az Európai Parlament önálló jelentésben fogalmazta meg a Tanácshoz, a Bizottsághoz és a Külügyi Szolgálathoz intézett ajánlásait. A dokumentum vitájára a parlament november 14-i délutáni plenáris ülésén került sor, Strasbourgban.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

Az EP nagy várakozással tekint a csúcstalálkozóra, mely a Keleti Partnerség megrekedt politikai rendszerét kívánja mozgásba hozni. A jelentés új, hosszú távú politikai vízió kialakítására vonatkozó igényét fogalmazza meg, az európai értékek tiszteletben tartását szorgalmazva az örökölt demokráciadeficittel rendelkező, volt szovjet „tagköztársaságok” részéről.

Örményország jelentéstévőjeként Tőkés László EP-képviselő a „keleti partnerség plusz” modelljének javaslatát ajánlotta az érintettek figyelmébe, mely egyaránt többletesélyt nyújt mind a jól teljesítő, mind a lemaradó partneri országoknak.

A Keleti Partnerség kiemelt fontosságú országa Ukrajna, mely magyar kisebbségi közössége miatt a mi figyelmünknek is a középpontjában áll. Jelek szerint a nemzeti kisebbségekre nézve diszkriminatív új ukrán oktatási törvény nem elszigetelt eset. A Szvoboda nevű párt katonai szervezete, a Karpatszka Szics szélsőséges nacionalista alakulat múlt hétvégi ungvári és beregszászi gyűlöletkeltő demonstrációi az ukrán nacionalizmus felerősödésére vallanak. Az egykori Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) által elkövetett, több mint százezer lengyel áldozatot szedő volhíniai mészárlás tárgyában kiújuló lengyel–ukrán történelmi vita szintén az államnacionalizmus fokozódására mutat. Hozzászólásában erdélyi képviselőnk külön is üdvözölte, hogy Magyarország javaslatára a csúcstalálkozó nyilatkozattervezetébe belefoglaltak egy olyan szövegrészt, mely szerint a partnerországok nem szűkíthetik a nemzeti kisebbségek jogait az oktatás területén. Ezzel együtt azon véleményét is kifejezte, hogy az Európai Közösségnek határozottan vissza kell utasítania az etnikai intolerancia és a kisebbségellenes diszkrimináció térhódítását.

Strasbourg, 2017. november 15.

Tőkés László

sajtóirodája

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat