HunHír.info

2018. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

Gigamecset épülhet Budapesten

2017. november 14. 17:22
Hunhír.info

mecset250.jpgMég 2015-ben nem sokon múlott, hogy Kőbányán török óriásmecset és iszlám kulturális központ épüljön, de akkor még a migrációs hullám okozta zavar gátat tudott szabni a tervek megvalósításának. 2017-ben – miután a határainkat megerősítettük, és sikeres migránspolitikát folytattunk – újra megjelentek azok a hangok, miszerint Magyarországon gigamecset épülhet.

A képre pillantva valóban egy pazar közel-keleti építmény látványterve tárul elénk, a probléma csupán annyi, hogy ez a komplexum Budapesten épülhet meg a jövőben. Ez még érthető is lenne, ha szoros kötelék fűzne minket a muszlim kultúrákhoz, és szívesen közösködnénk török „bajtársainkkal”, de az igazság az ellenkezője: nem kérünk a mecset-paradicsom kiépítéséből!

Van épp elég mecset így is az országban, és továbbra sem kívánjuk a luxus ígéretével idecsábítani „Allah népét”. Pedig az UFV Mimarlik nevezetű török oldalon egy 5000 négyzetméteres komplexum bizony arról árulkodik, hogy a török kormány újra megkísérli a hatalmas mecset építtetését, mely a muszlim közösség kulturális életét igyekezne fellendíteni. Így valószínűsíthető, hogy totálisan elszigetelve tengethetnék mindennapjaikat ebben az erődítményben. Ha megépülhet egy ilyen volumenű intézmény, akkor a későbbiekre nézve elkezdhetünk aggódni is, hogy mikor fejlődik olyan szintre a terjesztés, hogy kinőhesse magát itthon is az iszlám, és vele együtt a radikalizmus is.

A manipuláció is elindult ezzel párhuzamosan: Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke felháborodását fejezte ki Facebook oldalán, Magyarország legsötétebb korszakára emlékezteti Gulyás Gergely „Magyarországon nem lesz mecset” kijelentése. Válasza szerint „több mint nyolcvan évvel ezelőtt a nácik is így kezdték a Holokausztot”, illetve az „iszlamofóbia” vége a muszlim közösség száműzetése lehet.

Álszent módon a Vérkorszak emlegetésével nyerné el a média szimpátiáját a közösség elnöke, ezzel hatást gyakorolva a külvilágra. Mi viszont nem fogjuk áldozatként kezelni az itt élő muszlim kisebbségeket, elvégre az ő dolguk lenne a befogadó országban alkalmazkodni, melyet sok esetben képtelenek megtenni, ahogy az látszik Európában szinte minden nap.

Ne felejtsük el, hogy a mi országunkat egyelőre elkerülik a mennybe kívánkozó dzsihadisták, de szükségesek az intézkedések, hogy ez a jövőben is így maradjon. Egy komplett közösség megbélyegzése valóban nem helyénvaló a részünkről, és sok békés muszlim kárára történik, de be kell látni, hogy a félelmeink valósak, és az iszlámból sarjadó pusztító szélsőségek az életünkre törhetnek. Ezért igenis legitim elvárása a magyar identitást magukénak érző embereknek az, hogy a fenyegetettségre több módon is reagáljon az ország vezetése pártállástól függetlenül.

generacio.eu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat