HunHír.info

2017. Álom hava 13. nap, Kurszán napja.

Aggódik a debreceni bölcsődésekért a Jobbik - Köves Slomóék is kavarnak...

2017. november 14. 09:31
Hunhír.info

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Barna utca 23. alatt egykori bölcsőde helyén irodaház épülhet. A város a telek értékesítése céljából nyilvános pályázatot hirdetett, amire egyetlen vevő jelentkezett, a Dryvit Profi Kft., ami 250 millió forintot kínált. A cég itt egy három emeletes, több mint 7 ezer négyzetméter alapterületű irodaházat húzna fel 2019 végére.

Ezt megelőzően szót ejtettünk arról is, hogy az Erzsébet utca 36. szám alatt álló régi bölcsőde épületét a Debreceni Intézményműködtető Központ "visszaadja" az önkormányzatnak – ezzel párhuzamosan az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, Köves Slomó jelezte, hogy közösségi házat hoznának létre a helyén, ha megkapnák. MEG FOGJÁK KAPNI....

Csikai József, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője közölte, ellentmondást érez a megnövekedett bölcsődei féőhelyek iránti igény és a régi bölcsődéken való túladás között. A képviselő sajtóközleményében azt írja, a Barna utcai épület 72 férőhelyes lett volna, míg az Erzsébet utcai épület 35 férőhelyet biztosított volna. Az is látható, hogy a Postakert utcai felújítás és bővítés kapcsán 44 férőhelyről 96 férőhelyre fog bővülni a kapacitás. A bölcsődei férőhelyek iránti fokozott igény tudatosulása, úgy látszik, nem történt meg, csak így fordulhat az elő, hogy 107 férőhely kapacitás értékesítése mellett csak 52 új hellyel bővítik az elhelyezési lehetőségeket. A Barna utcai ingatlan értékesítése kapcsán polgármester úr kifejtette, hogy a nagy forgalom miatt nem szívesen fejlesztene bölcsődét. Nagyon érdekesnek mondható, hogy egy értékesítési folyamat elején - a város saját vagyontárgyát degradálva - értékcsökkentő tényezőként polgármester úr észre vette a nagy forgalmat, de amikor a város lakói felől érkeznek az elviselhetetlen forgalom miatti segélykérések egyénileg vagy szervezetten, illetőleg a Jobbik frakció tagjai hívják fel erre a figyelmet sajtótájékoztató formájában, akkor csak olyan súlytalan válaszokat kapnak, illetve kapunk, hogy "a Magyar Közút szakemberei figyelemmel kísérik a forgalom alakulását és amennyiben szükséges, úgy megteszik a megfelelő lépéseket.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Káldeától Ister-Gamig I-II-III - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 8 091 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat