HunHír.info

2017. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

"Az ukránok tömegesen fognak műholdas antennákat felszerelni"

2017. október 13. 17:26
Hunhír.info

Hatályba lépett pénteken Ukrajnában az a törvény, amely előírja a televízióknak, mekkora százalékban kötelesek ukrán nyelvű műsorokat sugározniuk.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Az UNIAN ukrán hírügynökség tájékoztatása alapján az országos sugárzású televíziókon heti arányban a műsorok és filmek legalább 75 százalékának ukrán nyelvűeknek kell lenniük, a regionális csatornákon pedig 60 százaléknak.

Az UNIAN emlékeztetett arra, hogy a rádióadások tekintetében egy hasonló jogszabály 2016 novemberében lépett életbe. A rendelkezés az ukrán nyelvre történő fokozatos áttérést írt elő a rádióknak. Eszerint a jogszabály életbe lépesekor még csak arra kötelezték a rádióállomásokat, hogy a zeneszámok 25 százaléka ukrán nyelvű legyen. Egy év alatt viszont el kell érniük, hogy a sugárzott zene fele ukrán nyelvű legyen, a második évben haladja meg az 55, a harmadikban pedig a 60 százalékot.

A híradások szerint a tévécsatornákat arra kötelezi a törvény, hogy az idegen nyelvű filmeket ukrán nyelven feliratozzák.

Vaszil Holovanov, a NewsOne oroszbarát ellenzéki ukrán hírtelevízió producere úgy vélekedett, hogy a törvény jelentősen csökkentheti az ukrán tévécsatornák nézettségét. Szerinte azok a nézők, akik hozzászoktak ahhoz, hogy orosz nyelven nézzenek tévéműsorokat, áttérnek a műholdas antennákkal fogható vagy az interneten keresztül elérhető orosz televízióadások nézésére.

Mikola Szkorik, az Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt ukrán elnök egykori híveiből álló parlamenti frakció képviselője szintén úgy vélekedett, az ukránok "tömegesen" fognak műholdas antennákat felszerelni, hogy orosz nyelvű tévéadásokat foghassanak. A politikus úgy vélekedett, hogy fejleszteni kellene a többnemzetiségű kultúrát Ukrajnában, nem pedig kvótákkal mélyíteni a szembenállást a nyelvi kérdésben.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat