HunHír.info

2018. Jégbontó hava 18. nap, Nemere napja.

"Az ukránok tömegesen fognak műholdas antennákat felszerelni"

2017. október 13. 17:26
Hunhír.info

Hatályba lépett pénteken Ukrajnában az a törvény, amely előírja a televízióknak, mekkora százalékban kötelesek ukrán nyelvű műsorokat sugározniuk.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Az UNIAN ukrán hírügynökség tájékoztatása alapján az országos sugárzású televíziókon heti arányban a műsorok és filmek legalább 75 százalékának ukrán nyelvűeknek kell lenniük, a regionális csatornákon pedig 60 százaléknak.

Az UNIAN emlékeztetett arra, hogy a rádióadások tekintetében egy hasonló jogszabály 2016 novemberében lépett életbe. A rendelkezés az ukrán nyelvre történő fokozatos áttérést írt elő a rádióknak. Eszerint a jogszabály életbe lépesekor még csak arra kötelezték a rádióállomásokat, hogy a zeneszámok 25 százaléka ukrán nyelvű legyen. Egy év alatt viszont el kell érniük, hogy a sugárzott zene fele ukrán nyelvű legyen, a második évben haladja meg az 55, a harmadikban pedig a 60 százalékot.

A híradások szerint a tévécsatornákat arra kötelezi a törvény, hogy az idegen nyelvű filmeket ukrán nyelven feliratozzák.

Vaszil Holovanov, a NewsOne oroszbarát ellenzéki ukrán hírtelevízió producere úgy vélekedett, hogy a törvény jelentősen csökkentheti az ukrán tévécsatornák nézettségét. Szerinte azok a nézők, akik hozzászoktak ahhoz, hogy orosz nyelven nézzenek tévéműsorokat, áttérnek a műholdas antennákkal fogható vagy az interneten keresztül elérhető orosz televízióadások nézésére.

Mikola Szkorik, az Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt ukrán elnök egykori híveiből álló parlamenti frakció képviselője szintén úgy vélekedett, az ukránok "tömegesen" fognak műholdas antennákat felszerelni, hogy orosz nyelvű tévéadásokat foghassanak. A politikus úgy vélekedett, hogy fejleszteni kellene a többnemzetiségű kultúrát Ukrajnában, nem pedig kvótákkal mélyíteni a szembenállást a nyelvi kérdésben.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat