HunHír.info

2017. Magvető hava 17. nap, Balajtár napja.

Merkel jobboldali?

2017. szeptember 25. 16:15
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

justicia250.jpg„Győzött Merkel!”, olvasható az orgánumok fejlécén. Hozzáteszik ráadásul, hogy a fej fej melletti győzelem nyertese amúgy az egész németországi jobboldal, élén tehát a kancellár asszonnyal. Keserű lesz rögtön a szám íze. Lamperth Mónika jut egyből az eszembe. Arról mondott valaha – kissé – erőtlen szavakat, hogy van pártjuknak „hívő tagozata”.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

No de hagyjuk Lamperth-et – a pesti nyelv szerint amúgy sem álló rendőrt –, sőt Merkelt is (aki e „szakmá”-ban azonban nála lényegesen tapasztaltabb). Nem félve, hanem bátran kérdezem ugyanis: nem száz, hanem ötven év múlva lesznek-e vajon, akik még emlékeznek majd reájuk? Ha igen, alighanem csak a szégyen miatt, amit maguk mögött hagytak.

Ám komolyabbra fordítva a szót. Merkel „győzelme” alkalom viszont arra, hogy egyszer s mindenkorra megválaszoljunk – éspedig velősen – egy lényegi kérdését. Ki a jobboldali és ki a baloldali?

Szász Péter kollégám ma a Facebookon az alábbiakat osztotta meg:

„Hogy mi a jobboldaliság? Ki a jobboldali? Nagyon egyszerű. »A juhokat jobbjára állítja, a kosokat pedig baljára.« (Evangélium Szent Máté szerint XV: 33.) Donoso Cortés után szabadon jobboldali az, aki katolikus, baloldali az (különböző fokozatban), aki nem az. A politikum abszolút mértéke Krisztus és az Ő Menyasszonya.”

Merkel újraválasztása kapcsán azért közöltem mindezt, hogy lesz szíves mindenki, aki ezeket olvassa, meglátni, melyik oldalhoz tartozik. A döntéshez amolyan házi segítségként csak annyit: Krisztus Menyasszonya a katolikus Anyaszentegyház (Ef 5, 23-24, Kol 1, 18: 2, 19.) Más egyház nincs. Amiket annak neveznek, azok csupán felekezetek.

Már előre hallom persze bizonyos helyekről: „Félreértés ne essék, én is katolikus vagyok, de hát amit ez a Szász és Tompó hirdet, az már aztán tényleg túlzás, sőt... Igazi inkvizítorok.” Tévedés. A végítéletet embertársainkról nem mi emberek mondjuk ki. De e világi működésük során el kell viselniük, ha arról világnézetünk szerint kifejtjük azt, amit amúgy nem mi hirdetünk, hanem maga az élő Isten Fia, vagyis az Úr Jézus Krisztus.

„Qui bene distinguit, bene docet.” Aki jól tud megkülönböztetni egymástól személyeket, dolgokat, az tud jól tanítani. Sőt csak az. Nem arról van szó tehát, hogy mindenki, aki nem katolikus (nem jobboldali), feltétlenül elkárhozik, hanem arról, hogy az üdvösségre, vagyis az Isten színe látására jutás egyetlen biztos garanciája a jobbra állított juhok között való levés, lehetőleg életünkben minél korábban, de legkésőbb ama végső órájában – tudva ugyanakkor, hogy aki jóhiszeműen tévelyeg, annak más a kondíciója, mint annak, aki viszont tudatosan.

Értse, aki érteni óhajtja. Választani kell ugyanis. A kettő együtt nem megy.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Ön-Tér-Kép I-II - Jelenczki IstvánÖn-Tér-Kép I-II
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel - Szendrey Marót ErvinA Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok hódításai és Attila birodalma - Edward GibbonA hunok hódításai és Attila birodalma
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat