HunHír.info

2019. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

Ledobálták a koszorúkat a szovjet emlékműről (Percről percre)

2008. április 11. 19:02
HunHír.Hu

Vélelmezhetően előbb-utóbb beavatkozik a rendőrség, hiszen a tüntetők köréből kivált pár fiatal átugrott a szabadon hagyott és rendőrsorfal-mentes szovjet emlékművet védő korláton, és kidobálta az ott elhelyezett koszorúkat. A rendőrsorfal felállt a tévé előtt két sorban, és most megindult az oszlatóék az emlékmű irányába. Úgy tűnik, a koszorúdobálás miatt a rendőrség beavatkozik. Innentől kezdve percről percre informáljuk a HunHír.Hu olvasóit.

Magyar Menedék - Grandpierre

21:30 - A Lánchídon megy a forgalom, már szinte semmi sem emlékezet arra, hogy kettős mércét alkalmazó rendőrség embereket hurcolt el, tömeget oszlatott. Ma Magyarországon csak a magyarokra és azok közül a nemzetben gondolkodókra vonatkoznak a törvények. A hatalom képviselőire, illetve két kisebbség tagjaira viszont nem.

21:25 - Gyakorlatilag eltűntek a tüntető magyarok. Előfordulhat, hogy még valahol összeverődnek, de nincs vezető, aki irányítaná őket. A kisebb csoportokat meg könnyen levadássza a rendőrség.

21:20 - Lassan vége, hiszen a tüntetés meghatározó személyeit elvitték minden helyszínről. A megfogyatkozott tömegből páran kijutnak, de a rendöri akció folytatódik. A belváros felett köröző helikopter már a Duna felett ellenőrzi az emberek mozgását.

21:08 - Minden tüntetőt előállítanak a Clark Ádám térről. A rabomobilok emberekkel megrakottan gördülnek
ki a térről. Egérút nincs, aki ott maradt, számíthat a retorzióra.

20:55 - A Clark Ádám térről jelentette tudósítónk, hogy letartóztatták Tomcatet, Budaházy Györgyöt és elszállították őket.

20:49 - Véget ért a gyurcsányi látszattolerancia utolsó állomása, a rendőrök ígéretüket megszegve feloszlatták az Erzsébet híd pesti feljárójánál a végsőkig kitartó Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai alkotta csoportosulást. Az oszlatást be nem jelentett tüntetéssel indokolták. Magyarországon tehát csak Gyurcsánynak és a cionistáknak lehet törvénytelenül, a törvényben megszabott határidőt áthágva üvöltözve, gyalázkodva "tüntetni” a nemlétező fasiszta veszély ellen. Páran még új helyszínek felé indultak, de az eredeti terv, hogy békésen sétálnak és egy adott helyen összegyűlnek, tovább már nem tartható. A rendőrség jön, igazoltat és oszlat.

20:39 - A Lánchídról kitolják az embereket a Margit híd irányába, míg az Erzsébet híd pesti lépcsőjénél a tömeg tiltakozása közepette a rendőrök elviszik Novák Elődöt. A demonstrálók hangosan skandálják: "ÁVH” és "Rendőrállam!"

20:23 - Novák Elődék és pár tucat nemzeti érzelmű Árpád-sávos tüntető az Erzsébet híd alá érkezett, de a hídra már nem tudnak feljutni, hiszen azt mindenhol lezárták a rendőrök. Most érkeznek meg a rendőrautók, vélelmezhetően igazoltatni fogják az ide érkezőket.

20:19: - A rendőrök lezárják az Erzsébet hídra felvezető utakat.

20:16 - A rendőrök lezárták a Lánchidat, úgyhogy a tömeg a híd közepén rekedt. Jelen pillanatban a HunHír.Hu információi szerint igazoltatnak, illetve oszlatnak, kiszorítanak.

20:10 - A rendőrök lezárták a Duna korzót az Erzsébet híd előtt, így a tüntetők más útvonalat keresnek az Erzsébet híd felé. A Lánchídon vonulók után több száz rendőr masírozott.

19:54 - A tömeg kettéválik, már nyilvános az eddigi titkos helyszín. Egy része megindul a Lánchíd, a másik az Erzsébet híd irányába. A Lánchídnál nagyszámú rendőrsereg gyülekezik. A Lánchídnál Tomcat sétál, az Erzsébet hidas esti városnézést Novák Előd vezeti.

19:33 - Kis móka. A BRFK elutasította a már megrendezett Szabadság téri tüntetést.

19:30 - Tomcat bejelentette: a következő helyszín az Akadémia. Ott nyolc órakor kezdődik a demonstráció, onnan a tüntetők egy része mehet az Erzsébet híd közepére, a másik úti célja jelen pillanatban még nem publikus. A tömeg most vonul el a szovjet emlékmű előtt, amelyet továbbra is őriz a rohamrendőrök sorfala.

19:20 - Eső, szivárvány, Hungarica. A megeredt esőben megmerevedtek a frontok, a tüntetők védett helyre húzódtak, a hangszórókból a Hungarica Ide születtem című nótája szól, az amerikai nagykövetség előtt pedig megjelent egy szivárvány. A tüntetők úgynevezett vészhelyszínként bejelentették még az Erzsébet hidat mint lehetséges gyülekező helyet.

19:05 - Tomcat bejelentette, hogy egyértelmű provokációról van szó, és elhatárolódott a koszorúdobálóktól. Megállapítását alátámasztja, hogy a potenciális gyűlöletforrásként szereplő szovjet emlékművet ez idáig nem védte egyetlen rendőr sem, így gyakorlatilag minden ellenállás nélkül bejuthattak azok az elzárt területre, akik az akciót végrehajtották. Úgy tűnik, a hatalom célja az, hogy kiprovokálja az összeütközést, és legyen indoka a beavatkozásra.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat