HunHír.info

2018. Szelek hava 25. nap, Keán napja.

Anis Amri a célszemély - Rémisztő gondolat, hogy hány Amri rejtőzködhet még Európában

2017. július 05. 18:19
Hunhír.info

bomba.jpgA fiatal tunéziai férfi nem sokkal szenteste előtt megölt egy lengyel kamionost, majd a holttest mellett ülve végigszáguldott a karácsonyi vásáron és halálra gázolt 12 embert. Ahogy a „Junge Freiheit” című német lap kiderítette, a német hatóságok már jó ideje felfigyeltek a férfire, aki menedékkérőnek adta ki magát. Tudták valami szörnyűre készül, ám nem vették őrizetbe és hagyták, hogy eltűnjön radarjukról.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

Az Észak Rajna Vesztfáliai Bűnügyi Hivatal,2015-ben, pár héttel beutazása után, már jelentést készített róla. Az akta szerint feltételezték, hogy egy terrorcselekmény végrehajtása céljával érkezett Németországba. Amri azért került a célkeresztbe, mert felkeresett egy olyan dzsihadista weboldalt, amely egyszerűen, akár otthon is elkészíthető pokolgépek terveit tette közzé önjelölt terroristák számára.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető oldal, Allahnak a kegyelmesnek, az irgalmasnak nevében ajánlotta híveinek a szupermarketekben vagy drogériákban beszerezhető anyagokból készíthető bombákat. Vegyi anyagok, öngyújtógáz és patkányméregbe mártott szögek voltak a fő alkotóelemek.

Felkeresett egy másik oldalt is, ahol a mudzsaheddinek (Allah harcosai) kézigránátját írták le, amelyhez szódás szifon és feketelőpor kell.

2016 januárjában Amri olyan személyekkel chatelt, akik Líbiában, az Iszlám Állam által elfoglalt területeken tartózkodtak. Amri még a „dougma” szót is leírta, ami az iszlamista körökben az öngyilkos merényletre utal.

A líbiai kapcsolat megadott neki egy kontaktszemélyt, aki segít neki az előkészületeknél. Ám ez még nem minden, a bűnügyi főfelügyelő még azt is tudta, hogy Amri több hamis névvel, Németország szerte havi sok ezer euró szociális segélyt zsebelt be valamint más bűncselekmények is részt vett pl., rablás, drogkereskedelem.

Ennek ellenére nem kapcsolták le. Ez számomra, mint volt német rendőrnek ijesztő hanyagság és teljességgel érthetetlen.

Ugyancsak januárban észlelte az Alkotmányvédelmi Hivatal berlini irodája, hogy Amri megpróbál másokat is beszervezni egy terrortámadáshoz és francia iszlamista ismerősei által AK 47-es gépkarabélyokat akar vásárolni.

Az ehhez szükséges pénzt betörésekből próbálja összeszedni.
Hihetetlen, ám még ekkor sem adnak ki letartóztatási parancsot Amri ellen.

A főállamügyész csak áprilisban rendelte el a terrorista telefonjának lehallgatását és az intenzív élőerős és technikai megfigyelést.

Amri facebook profilján is észre lehetett venni a radikalizálódást. Az addig semmitmondó posztok helyet most a Talibán zászlóját rakta ki profilképnek. A fekete lobogón az iszlám hitvallás olvasható. Rendszeresen járt imádkozni Berlin két legradikálisabb mecsetébe, amelyeket régóta figyel az Alkotmányvédelmi Hivatal (Landesamt für Verfassungschutz)

Amri sejthette, hogy megfigyelik, mivel nem használta saját mobilját, hanem beszerzett új, hozzá nem köthető, telefonokat. A megfigyelők 2016, augusztus 2-án, azt jelentették, hogy a célszemély a déli német határ fele tart és valószínűleg el akarja hagyni az országot. A Bodeni-tónál ellenőrizték őt és két hamis olasz személyigazolványt találtak nála.

Rövid időre őrizetbe vették, kihallgatták majd szabadon engedték. A lehallgatások alapján azt feltételezték, hogy végleg Olaszországba akar költözni. Négy és fél hónap múlva végrehajtotta a merényletet.

Természetes, hogy egy jogállamban nem lehet valakit azért letartóztatni, mert veszélyes weboldalakon szörföl.

Ám ha már öngyilkos merényletet tervez, kapcsolatban áll az IS-el akkor már felmerül, hogy mennyi időt várjunk még a lekapcsolásával. Értelemszerűen a nyomozó szakszolgálatok igyekeznek még több információt összeszedni segítőkről, szimpatizánsokról és egyéb kapcsolatokról, ám ha ez belátható időn belül nem sikerül és láthatóan a célszemély tudja, hogy figyelik, akkor már nem érdemes várni, hiszen bármikor végrehajthat egy merényletet.

Amrinak sikerült egy 22-es kaliberű pisztolyt is szereznie, amellyel meggyilkolta a lengyel kamionsofőrt.
Elengedni egy nagyon komoly terrorgyanú esetén azt a célszemélyt, akinél még hamis iratokat is találnak, sőt személyazonossága sem tisztázott, az nagyon komoly hiba és óriási felelőtlenség az állampolgárokkal szemben.
Rémisztő gondolat, hogy hány Amri rejtőzködhet még Európában.

Georg Spöttle - facebook

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Népvándorlás - Vaclav Klaus - Jirí WeiglNépvándorlás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat