Kiemelt hírek

 • Férfiak közé zárják a transznemű pedofilt. Túléli?
  Háromévnyi börtönbüntetésre ítélték azt a transznemű nőt Oroszországban, aki közösségi oldalán pornográf manga tartalmakat osztott meg.
 • Újra lehet buzikat nézegetni a Városházán
  A nagy hírt maga Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be Facebook-oldalán. Megszüntette a Városháza azt a korábban, még Tarlós István által kezdeményezett pert, amelyet az előző városvezetés az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) egyik döntése ellen indított.
 • Wiesenthal: 7 millió ukrán meggyilkolása belefér
  A Wiesenthal Központ belopja magát az ukránok szívébe is. Efraim Zuroff, a Jeruzsálemben működő Simon Wiesenthal Központ igazgatója kijelentette, hogy a Holodomor, melynek során több millió ukrán lakost meggyilkolt a szovjet vezetés és a hadsereg, nem számít népirtásnak – írta a Jerusalem Post.
 • Az anticionista antiszemita is?
  A francia elnök még februárban felhívta a figyelmet az antiszemitizmus megerősödésére a második világháború utáni Európában. A jelenség elleni harc jegyében szükségesnek ítélte az antiszemitizmus jogi kategóriáját kiterjeszteni az anticionizmusra is. Ezt a francia nemzetgyűlés most meg is tette.
 • Ravasz László vizitációja Gárdonyban
  Dr. Ravasz László dunamelléki református püspök vizitációja Gárdonyban,1927-ben. Forrásértékű a püspököt kísérő Varga Sándor esperes beszámolója, amely a Vértesalja című folyóirat 1929. pünkösdi számában jelent meg.
 • Asszonytüntetés ’56
  Anyák, asszonyok, lányok 1956-ban– mint megannyi Zrinyi Ilona és Dobó Katica. Különös nap volt ezelőtt annak idején! Ahogyan Márai Sándor írja a Mennyből az angyal című versében: “...ez nagyon furcsa karácsony: A magyar nép lóg most a fákon.” Sokan tán nem is tudják (tanítják-e?), hogy 1956. november 4-én, a szovjet lerohanással, még nem ért véget az októberi magyar forradalom: eztán jöttek az üldözések, a sortüzek, a kivégzések – és volt egy különös akció: az Asszonytüntetés.