HunHír.info

2017. Áldás hava 20. nap, Bátor napja.

A rabló feltörekvők csak 15 évesek

2017. május 15. 14:56
Hunhír.info

Két kiskorú kirablása miatt emelt vádat az ügyészség négy fiatalkorúval és egy ötödik, felnőttkorú társukkal szemben – közölte hétfőn Ibolya Tibor fővárosi főügyész

A vádirat szerint az öt vádlott – három 15 éves, egy 13 éves és egy 23 éves társuk – 2015. júniusban egyik éjjel az Erzsébet téren találkozott az egyikük ismerősével, az egyik kiskorú sértettel (15 éves), valamint annak szintén kiskorú barátjával (15 éves), majd közösen indultak volna tovább szórakozni.

Útközben, a VII. kerületi Holló utcában egy ház alagsori garázsbejáratánál a vádlottak körbevették és megtámadták a velük tartó két kiskorút. A 15 éves elsőrendű vádlott elővett egy kihajtható zsebkést, az egyik kiskorú fiú nyakához tette, és megfenyegette, hogy adja át az értékeit, különben megkéseli. A fiú nem engedelmeskedett, hanem eltolta a vádlott kezét a nyakától, amelynek során a keze könnyebben meg is sérült.

A vádlott azonban visszatette a kést a nyakához, és újra megfenyegette, amire a fiú már hagyta, hogy a támadó kivegye a mobiltelefonját a zsebéből, valamint levegye a kezéről az óráját. A fiatalkorú vádlott ezután a kést továbbra is a kezében tartva, a másik kiskorú sértetthez fordult, aki az előbbiek láttán, félelmében nem ellenkezett, inkább átadta ezüst karkötőjét a támadónak. Az elsőként kirabolt kiskorú azonban ezután is határozottan lépett fel, közölte a rablókkal, hogy a rendőrséghez fordulnak, aminek hallatán már a vádlott egyik társa is azt javasolta, hogy inkább adják vissza nekik a holmit. Az elsőrendű vádlott így visszaadta a mobilt és az órát az értékeit visszakövetelő sértettnek, a másik fiútól elvett ezüstékszert azonban megtartotta, és nem sokkal később eladta.

A kirabolt fiúk a rablás után a rendőrséghez fordultak.

A négy fiatalkorú vádlottat egy budapesti szórakozóhelyen, ötödik, felnőttkorú társukat pedig budapesti otthonában fogták el. Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat az ügyben. A felnőttkorú vádlott esetében ez öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A fiatalkorú elkövetők esetében a kiszabható szabadságvesztés legfeljebb öt év – az elkövetéskor 13 éves vádlottnál pedig javítóintézeti nevelés.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A teljes Holt-tengeri tekercsek - Michael O. WiseA teljes Holt-tengeri tekercsek
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel - Szendrey Marót ErvinA Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kedvet virágoztató magyar népmesék - Dömötör Sándor (szerkesztő)Kedvet virágoztató magyar népmesék
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat