HunHír.info

2018. Szelek hava 22. nap, Aranyos napja.

Kiknek a műve a nők, az anyák megrontása?

2017. május 07. 22:29
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

szabadkomuves-500.jpg„Magyar hölgynek születtél, / Tedd hivatásodat! /Egy hon nemtője lenni, / Mi szép egy gondolat! / Oh hölgy, ki ezt betöltéd, / Mi szép vagy és mi nagy! / Rendeltetés az égből, / A földön áldva vagy.” Így írt 1847-ben Garay János. De hát nem mindenki gondolja ezt jó ideje így...Maradjunk Garay sorainál. Nemtője egy honnak! Gyönyörű megfogalmazása ez az anyaság mindenkori értelmének. Nem is lehet elégszer idézni – főleg ma. Ma, amikor az „emberi jogok”, a „haladás”, a „demokrácia” szószólói hallani sem akarnak már anyaságról.

Nem olyan új keletű ez persze. Nem ama 1968-as lázadás és az azóta rákként tovaterjedő ultraliberalizmus gyermeke. Sokkal régebbi, mint gondolnók.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

Kezemben Mindszenty József bíboros egyik könyve, amit úgyszólván mindenkinek ismernie kellene. Ennek egyik fejezetéből idézek. Címe: „Az anyák és a vallás.”

„A szabadkőműves szertartáskönyv a felvételi eskü után két emelvényhez vezeti az új „testvért”; az egyiken a pápai hármas korinával, a másikon a királyi koronával fedett koponya áll; az első előtt a nagymester azt kiáltja: „Gyalázat, gúny és halál az impostornak!”; a másodiknál pedig: „Gyalázat, gúny és halál a zsarnoknak!”. Ezt ismétli a „testvér”. De – jól látja a szabadkőmívesség – a két szent koronát megelőzően egy harmadik, drága koronát kell összezúznia.

A kárhozat üzen

„Hogy a katolicizmust megronthassuk – mondja az Instruction de la Vente – elsősorban a női nem valláserkölcsi érzületének teljes kiirtására kellene törekednünk; de minthogy ezt tökéletesen elérnünk lehetetlen, úgy legalább de annál nagyobb erővel oda kell törekednünk, hogy a női nemet erkölcsileg megrontsuk, meggyalázzuk. A női nem erkölcsi megrontása az a gyilok, amely a katolikus Egyházat szíven találja.”

(Cretinean-Joly: Le Église romaine en face de la Revolution. t. I. p. 50.)

Azóta (1864), hogy ezt a jelszót kiadták, kezdték megrendezni a francia páholyok a mindkét nembeli szabadkőmívesek titkos éjjeli üléseit, éspedig ennek az elvnek érvényesítése érdekében förtelmes orgiákkal. És így indulnak el a páholyok mélyéről az ördög és pokol ihletésével a női „jogok”.. Azok a romboló törekvések (hitetlenség tudománya, divat- és démon-kultusz, az erkölcsromboló mozi, színház, irodalom, freudizmus, feminizmus, szociáldemokrácia, bolsevizmus stb.) […] innét indulnak útjukra. Hazug szemforgatással, farkcsóváló hízelkedéssel. Ígérnek hírnevet és becsülést, közszereplést és nagy jogokat; hozzá mindehhez hatalmas piacot; és csak egyet kérnek, csak egyet: mondj le édesanya az életcélodról; arról, amit eddig szentnek tartottál, amiben eddig csodát műveltél! Mondj le fájdalmon szerzett boldogságodról, a gyermekedről! Térj le az Istentől eléd tűzött életirányról, lökd el magadtól a családi életet! Felejtsd el azt, ami eddig a lelked kedves légkörét megadta, amivel gyermeked lelkét telítetted; Istent, hazát szeretni többé ne taníts, a régi erkölcsöket többé ne hirdesd!...

Évtizedeken át hallatszottak hangok, hogy a vallás magánügy a nőmozgalom terén is, sőt a vallás felesleges a nőnek is. Azt a mélységes vonzalmat, amely a keresztény nőt Krisztushoz fűzi, azzal támadják meg és akarják gyengíteni, hogy Krisztustól megtagadnak minden fensőbbséget Confucius, Mohamed és Zarathusztra felett, amint ezt 1908-ban a római feminista világkongresszus megtette. […] A női finomságot, tisztaságot és szemérmet nem kímélik. A legkényesebb dolgokat felháborító nyíltsággal, hamisítatlan angol hidegvérrel tárgyalják, amint ez akárhányszor megtörtént a női »felvilágosító« gyűléseken Budapesten is. Tiszta lelkű nőket gyermekirtásra, ördögi rafinériákra oktatnak nyilvános gyűlések keretében: „Nők, szeressetek, mert ehhez jogotok van, de a termékenység nem kötelességtek. A nő életét felemészti az anyaság s amikor élhetne, szenved s amikor fiatalsága jogán élni akar, ugyanakkor mártírja a társadalomnak... Esztétikai szempontból is meg kell kímélni a nőt attól az állapottól, amely elrútítja termetét.”... Bocsánat, hogy ilyen szavakat ide iktattam! Nő, „művelt” hölgy, Mrs. Nelly Roussel előadásaiból ragadtam ki őket.”

(Mindszenty-Pehm József: Az édesanya. 3. bővített kiadás. Zalaegerszeg, 1942. „Zrínyi” Nyomdaipari Rt. II. köt. 279-280. old.)

Íme tehát a válasz a címbeli kérdésre. Sokkoló sorok. Egy azonban bizonyos: ha van Európában ország, melyben a többihez képest a legkevesebbet tudtak ártani nőinknek a páholybeliek, az a – miénk. Aki nem hiszi, menjen el Németországba vagy Franciaországba. Vissza fog ide kívánkozni.


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat