HunHír.info

2017. Enyészet hava 19. nap, Timur napja.

Kiürítik a ąidi befogadóállomást

2017. április 25. 16:53
Hunhír.info

A ąidi községi biztonsági tanács ülésén döntés született arról, hogy a helyi polgárok több hete, illetve hónapja tartó tiltakozását és aláírásgyűjtését követően figyelembe veszik a helyiek akaratát és kiürítik a befogadóállomást, ahol jelenleg 400 migráns tartózkodik.

Az ülésen dr. Nenad Ivaniąević, a munkaügyi és szociálpolitikai minisztérium államtitkára is részt vett. Szavai szerint akármennyire is igyekszik Szerbia emberségesen fellépni, első helyen saját polgárai biztonságának kell állnia. Ivaniąević bocsánatot kért a helyiektől, ha esetleg nehézségeik voltak a migránsok miatt, vagy veszélyeztetve érezték magukat és családjaikat.

A Belügyminisztérium szervezett bűnözés felszámolásával megbízott részlegének különleges fegyveres alakulata két héttel ezelőtt fésülte át a ąidi befogadóközpontot. Akkor száz, a hivatalos nyilatkozatok szerint radikális beállítottságú migránst költöztettek ki és utaztattak a preąevói befogadóállomásra. A ąidiek akkor kezdtek el ismét hevesen a migránsok ellen tiltakozni, amikor három héttel ezelőtt több incidens is történt a településen. A nyilatkozatok szerint egy afgán férfi baltával rontott be egy családi házba, ahol két kislány tartózkodott. Állítólag pénzt és mobiltelefonokat vitt magával. A migránsok közötti fegyveres, késes leszámolások is mindennapossá váltak, nyilatkozták a helyiek.

A biztonsági tanács ülését követően annyit erősítettek meg az újságíróknak, hogy a migránsokat már a hétvégén megkezdik kiköltöztetni és más, kisebb befogadóállomásokra utaztatják őket. Állítólag a kisebb létesítményekben jobban tudják majd felügyelni őket. ©id környékén, az adaąevci és a principovaci befogadóállomáson, nagyjából 2 ezer migráns van elszállásolva, ők ezekben a létesítményekben maradnak.

magyar szó

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
XII. Piusz és a zsidók - Gordon ThomasXII. Piusz és a zsidók
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Idegen Világrend - Len KastenIdegen Világrend
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok - Benkő LászlóVér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat