HunHír.info

2018. Napisten hava 21. nap, Napisten ünnepe napja.

Nem bírja megemészteni a vöröscsillagos multi...

2017. március 18. 21:30
Hunhír.info

Az Európai Unió luxemburgi bíróságához fordult a holland Heineken társaság az Igazi Csíki Sör védjegyének visszavonása érdekében. A Bruxinfo portál tájékoztatása szerint az Európai Bíróság pénteken megjelent hírlevele számol be arról, hogy a multinacionális sörgyártó a közelmúltban megtámadta az EU Törvényszékén az Igazi Csíki Sörnek nyújtott európai uniós védjegyet.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

A holland cég az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának azt a határozatát támadja, amellyel e hivatal az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni vállalkozás egyik tulajdonosának javára európai uniós védjegyként bejegyezte a „Csíki Sör” védjegyet.

A Heineken azt szeretné elérni, hogy vonják vissza az Igazi Csíki Sört gyártó cég tulajdonosa számára, a „Csíki Sör” elnevezés használatára megadott uniós védjegyoltalmat. Mint ismert, utóbbival kapcsolatban a marosvásárhelyi táblabíróság februárban a Heinekennek adott igazat, betiltva az Igazi Csíki Sör előállítását és forgalmazását. A brüsszeli szakportál cikke szerint a Heineken arra hivatkozik, hogy neki már van egy korábban bejegyzett uniós védjegye, és egy korábban bejegyzett román nemzeti védjegye a „Ciuv Premium” szómegjelölésre, valamint több korábban bejegyzett román nemzeti védjegye a „Ciuc” szómegjelölésre. (Ez utóbbi védjegyek ügyében járt el nemrég a marosvásárhelyi ítélőtábla).

A „Ciuc” szó magyar megfelelője a Csík vagy Csíki, és a Heineken szerint a „Csíki Sör” és a „Ciuc” szót tartalmazó említett sörvédjegyek közötti hasonlóság olyan nagymértékű, amely a fogyasztók védelme érdekében kizárja a később keletkezett szómegjelölések uniós védjegyként való bejegyzését.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Hódmezővásárhelyen arról beszélt, megvizsgálná a magyar kormány a sörgyárak működésének szabályozását, a nagy cégek és a kisebb magyar szereplők, valamint a vendéglátó-ipari vállalkozások viszonyát azután, ami az Igazi Csíki Sörrel történt, hogy „egy kiszolgáltatott kis szereplőt igyekszik eltaposni egy multi".

„Ez a vita kevésbé a sörről, sokkal inkább magyarságunkról szól" – idézte az MTI Lázár Jánost, aki hozzáfűzte, éppen ezért „a végsőkig elszánt" a küzdelemben. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a napokban bejelentette, az Orbán-kormány a jövőben kész állami támogatást nyújtani majd az Igazi Csíki Sör gyártásához és a kézműves sörök előállításához.

Krónika

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 800 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat