HunHír.info

2017. Álom hava 16. nap, Szepes napja.

Kereszténydemokrata rémálom: három megyének is magyar ispánja lehet

2017. február 22. 18:53
Hunhír.info

A világ legtermészetesebb dolga Szlovákiában, hogy a „demokrácia ünnepéhez” közeledvén előkerül a sublótból a jó öreg magyar kártya. Bizonyára a kormányban vitézkedő magyaroidoknak is köszönhetően azonban ez a magyar kártya már nem az a magyar kártya, amellyel annak idején Mečiar, Slota, vagy éppen a jelenlegi kormányfő is önfeledten játszadozott.

Manapság már nem a harsány, proli tempós magyarellenesség a nyerő, hanem a finom, szakértői, „elemző magyarellenesség”. Ebből tartott egy leheletnyi ízelítőt Alojz Hlina, a bukott kereszténydemokraták által futtatott politikai kalandor.

A parlamentből a legutóbbi választások során kibukott Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) kalandos múltú jelenlegi elnöke a Tablet.tv online televízió politikai vitaműsorának tegnapi adásában „szakértette” az előttünk álló megyei választásokat. Az OlaNO-tól a független képviselősködésen és egy saját párton keresztül a KDH-ig evickélő politikus igen borús, sőt tragikus képet vetített előre – már ha nem lesznek elég éberek a szlovákok.

Elmondása szerint ugyanis az egyfordulós megyeelnök-választás egyértelműen a magyaroknak kedvez. Konkrétan: „Bizonyos körülmények között magyar elnöke lehet Nagyszombat, Nyitra és Kassa megyének”. Besztercebányán „cserébe” Kotleba lesz a befutó, Blanár és Baska is megtartja pozícióját, Eperjesen pedig harc lesz. „Ha nem szeretnénk, hogy így legyen, harcolnunk kell” – zárta le sötét vízióját Hlina.

Ami a konkrét terveket illeti: bár hallottunk már ilyet, egyelőre Hlina is azzal indít, hogy nem kíván együttműködni a Smerrel, sem Kotleba pártjával. Közös megyeelnök-állítás ügyében viszont szívesen ülne asztalhoz az ellenzéki SaS-szel és az általa korábban faképnél hagyott OLaNO-val. Az SNS, illetve a lényegesen radioaktívabb Most-Híd nincs a kereszténydemokraták (nyilvános) tárgyalólistáján, a régiókban erős MKP pedig végképp.

Csak hogy világos legyen, mi az, ami a ma Szlovákiájában igazán számít…

felvidék.ma

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Hamis zászlós hadműveletek - Összeesküvés elméletek sorozatHamis zászlós hadműveletek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 079 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szerencsénk volt, túléltük... - Nógrádi GyörgySzerencsénk volt, túléltük...
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel
George Soros - Andreas Von RétyiGeorge Soros
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat