HunHír.info

2017. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

Kereszténydemokrata rémálom: három megyének is magyar ispánja lehet

2017. február 22. 18:53
Hunhír.info

A világ legtermészetesebb dolga Szlovákiában, hogy a „demokrácia ünnepéhez” közeledvén előkerül a sublótból a jó öreg magyar kártya. Bizonyára a kormányban vitézkedő magyaroidoknak is köszönhetően azonban ez a magyar kártya már nem az a magyar kártya, amellyel annak idején Mečiar, Slota, vagy éppen a jelenlegi kormányfő is önfeledten játszadozott.

Magyar Menedék - Soros

Manapság már nem a harsány, proli tempós magyarellenesség a nyerő, hanem a finom, szakértői, „elemző magyarellenesség”. Ebből tartott egy leheletnyi ízelítőt Alojz Hlina, a bukott kereszténydemokraták által futtatott politikai kalandor.

A parlamentből a legutóbbi választások során kibukott Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) kalandos múltú jelenlegi elnöke a Tablet.tv online televízió politikai vitaműsorának tegnapi adásában „szakértette” az előttünk álló megyei választásokat. Az OlaNO-tól a független képviselősködésen és egy saját párton keresztül a KDH-ig evickélő politikus igen borús, sőt tragikus képet vetített előre – már ha nem lesznek elég éberek a szlovákok.

Elmondása szerint ugyanis az egyfordulós megyeelnök-választás egyértelműen a magyaroknak kedvez. Konkrétan: „Bizonyos körülmények között magyar elnöke lehet Nagyszombat, Nyitra és Kassa megyének”. Besztercebányán „cserébe” Kotleba lesz a befutó, Blanár és Baska is megtartja pozícióját, Eperjesen pedig harc lesz. „Ha nem szeretnénk, hogy így legyen, harcolnunk kell” – zárta le sötét vízióját Hlina.

Ami a konkrét terveket illeti: bár hallottunk már ilyet, egyelőre Hlina is azzal indít, hogy nem kíván együttműködni a Smerrel, sem Kotleba pártjával. Közös megyeelnök-állítás ügyében viszont szívesen ülne asztalhoz az ellenzéki SaS-szel és az általa korábban faképnél hagyott OLaNO-val. Az SNS, illetve a lényegesen radioaktívabb Most-Híd nincs a kereszténydemokraták (nyilvános) tárgyalólistáján, a régiókban erős MKP pedig végképp.

Csak hogy világos legyen, mi az, ami a ma Szlovákiájában igazán számít…

felvidék.ma

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A jó és a rossz között - Papp MiklósA jó és a rossz között
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szent László - Kard és glória - Benkő LászlóSzent László - Kard és glória
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Lélek és világegyetem - Grandpierre AttilaLélek és világegyetem
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 125 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Globális agymosás - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális agymosás
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
BER BERE BERÉNY avagy helynévadás a Kárpát-medencében - Faragó ImreBER BERE BERÉNY avagy helynévadás a Kárpát-medencében
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 040 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat