HunHír.info

2017. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

Ezért kellett kinyírni Kadhafit?

2017. január 13. 06:22
Hunhír.info

Az al-Arabíja arab televízió helyszíni tudósítója szerint fegyveres csoportok foglalták el a nemzetközileg elismert nemzeti egységkormány négy minisztériumának épületét csütörtökön Tripoliban.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

A csütörtöki támadás mögött a hírek szerint a korábbi iszlamista miniszterelnök, Halifa al-Hilli seregei állnak. A TASZSZ orosz hírügynökség úgy tudja, hogy a fegyveresek a védelmi, az igazságügyi, a gazdasági és a sebesültek ügyével foglalkozó minisztérium épületeit foglalták elTripoliban. Al-Hilli nem sokkal ezután bejelentette, hogy átvette a hatalmat –írja az Sputnik. Visszatértem a hatalomba, miután az ENSZ által támogatott kormányfő kudarcot vallott" – mondta a korábbi miniszterelnök az AP hírügynökségnek.

Egyelőre nagyon zavaros, mi is folyik az afrikai országban, többen úgy vélik, hogy az iszlamista politikus a védelmi minisztériumban nemsokára hivatalos nyilatkozatot készül tenni. Az ország hivatalos fővárosát Moammer Kadhafi kivégzése óta különböző fegyveres milíciák ellenőrzik, amelyek közül néhány félhivatalos státust élvez.

A kulturálisan igencsak gazdag országban a diktátor elűzése óta gyakoriak az összecsapások és a megtorló támadások. A csoportok megoszlanak abban is, hogy támogatják vagy elutasítják az ENSZ támogatta líbiai egységkormányt, amely tavaly márciusban érkezett a városba. Ekkor adta át al-Hilli a hatalmat.

Később mégis úgy döntött, hogy az új vezető Fájez esz-Szarrádzs vezette kormány törvénytelen, ezután tervezett meg több államcsínyt ellene. A milicisták ősszel elfoglalták az egységkormány székhelyét azzal a céllal, hogy az előző, iszlamista beállítottságú kormányzatot helyezzék vissza a hatalomba. Az akkori konfliktusban a harcosok megrohamozták az elnöki tanács épületét –egy szállodát–, majd átvették a helyi tévé felett is a hatalmat.

A forrongó városban az iszlamista kormány tagjai azt közölték, hogy az egységkormány tagjai fel vannak függesztve tisztségükből, majd több politikust is letartóztattak.

Gulf News, MTI, Reuters

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon és a Harmadik Világháború - Badiny Jós FerencTrianon és a Harmadik Világháború
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
 - Rákos Katalin
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Fekete Madonna titka - Gönczi TamásA Fekete Madonna titka
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat