HunHír.info

2019. Jégbontó hava 18. nap, Nemere napja.

Remegnek az oláh politikai szutykok

2008. február 19. 20:11
HunHír.Hu

A román pártok Koszovó témájában ismét "közös ellenséggé” hajlamosak visszaminősíteni a romániai magyarságot - olvasható egyebek között a romániai sajtóban.

Menedék - Bayer

A bukaresti Új Magyar Szó (ÚMSZ) vélemény rovatában Salamon Márton László főszerkesztő lehangolónak nevezi, hogy Koszovó kérdésében minden román párt egy követ fúj. Amikor a "román nemzeti érdek” megkívánja, a lassan három és fél éve harcban álló felek is képesek fegyverszünetet tartani és össztüzet zúdítani a Romániai Magyar Demokrata Szövetségre (RMDSZ), a romániai magyar kisebbségre, amely hirtelen visszaminősül a kilencvenes évek elejének közös ellenségévé - írja a kommentátor.

A Krónikában megszólal Antal Árpád András RMDSZ-es képviselő, aki Sógor Csaba európai parlamenti képviselővel Pristinába utazott a koszovói függetlenség kikiáltásának idejére. Antal Árpád elképesztőnek tartja a romániai politikusok többségének "tudatlanságát", mivel nem tesznek különbséget függetlenség és autonómia között.

A koszovói döntés nyomán Romániában "feltámadt a nacionalizmus” - írja címoldalán az Evenimentul Zilei, amely szerint a koszovói függetlenség kikiáltása mind a román nacionalisták, mind a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) malmára hajtotta a vizet. A lap Markó Béla RMDSZ-elnök nyilatkozatára utal, miszerint precedensről van szó, amelynek Romániát az etnikumközi problémák megoldására kell késztetnie.

Román részről a lap Vadim Tudort, a Nagy-Románia Párt (PRM) elnökét idézi, aki követelte az "illegális, szeparatista és terrorista” RMDSZ azonnali eltávolítását a kormányból. Gheorghe Funar egyenesen Markó Béla azonnali letartóztatását tartotta szükségesnek. Az Adevarul is ezekre az esetekre utalva fogalmaz úgy címében: Koszovótól elment a román politikusok esze.

hvg

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat