HunHír.info

2019. Újkenyér hava 25. nap, Koppány napja.

Nomád táborhely épül a halálra gázolt magyar vándor emlékére

gecse-balazs-gergo1.jpgA móri Gecse Balázs Gergő maga készítette ekhós szekerével 18 éves kora – 2004 – óta járta az országot. Bár az érettségi után mehetett volna egyetemre, ám a vándorlást választotta, 2017 márciusában pedig “nyakába vette” Európát. Szlovénián és Olaszországon keresztül sétált el a Kis Szent Bernát-hágón keresztül Franciaországba, ahol 2018. szeptember 23-án tragikus baleset áldozata lett: egy 23 éves fiatalember autójával halálra gázolta.

Véres mészárlás Virginiában: a napfogyatkozás inspirálta rabszolgafelkelés

2019. augusztus 24. 17:04

neger-rabszolgak-250.jpgA hold fekete korongként takarta el a napot, amelynek izzó karimája lángoló gyűrűként ölelte körbe a vészjósló, sötét holdat. A napfogyatkozás végítéletszerű látványát, amely 1831 februárjában feltűnt Virginia egén, Nat Turner egy égi üzenetként értelmezte: elérkezett az idő egy véres, mindent átformáló lázadás kirobbantására. Nat Turner rabszolgasorban született és egész életét rabszolgaként, Virginia állam Southampton megyéjének ültetvényein dolgozva élte le.

Sárközi Kálmán Gábor: Most jött el az ideje, hogy XXI.századi formában tollat ragadjak

2019. augusztus 24. 14:42

gitar_250.jpgAz alap indok hogy nap mint nap olvasom a P. Mobil-Mobilmánia konfliktus aktuális sárdobálását vagyis intelligens módon kifejezve a konfrontáció mérlegelés nélküli tálalását. Mindkét oldalon vannak barátaim és olyan is akit ismerek de azt hittem több esze van annál hogy belefolyón ebbe az egészbe. Gondolkodtam honnan is kezdjem és úgy gondoltam feltárom hogyan lett egy jelenleg 45 éves férfi a magyar rock zene rabja.


Robbantásos merényletet egy iraki város zsúfolt piacán - éledezik az ISIL...

2019. augusztus 24. 11:43

isil2-250.jpgRobbantásos merényletet követtek el egy iraki város zsúfolt piacán péntek este. A detonációban négyen meghaltak és legalább harmincan megsebesültek – adta hírül az iraki belügyminisztérium. A merényletet motorkerékpárra szerelt robbanószerkezettel követték el Bagdadtól 80 kilométerre délre al-Muszajab városában.

Nagy sikerrel zárult az Ősök Napja ünnepünk!

2019. augusztus 24. 10:20

szkitalovasperec.jpgÓriási sikerrel zárult a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepe. Ősök Napja ünnepeinkre még soha nem érkezett ilyen sok látogató, a szombati napon a látogatószám megközelítette a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlését. Az Ősök Napján emelkedett hangulatban, méltóságteljesen emlékeztünk a magyarság Őseire, azokra a nagy fejedelmekre, akiknek ezt a Hazát köszönhetjük.


Ungváry Rudolf szerint jelenleg aljasabb rendszerben élünk, mint a nyilasuralom alatt

2019. augusztus 24. 08:56

szalasi-ferenc-250.jpgInterjút készített a 24.hu Ungváry Rudolffal, aki szélsőséges és uszító gondolatokat osztott meg a kérdezőkkel. A jelenlegi rendszer aljasabb, mint a nyilasuralom volt – véli a provokatív állításoktól sosem visszariadó Ungváry Rudolf, aki szomorúan veszi tudomásul, hogy egyedül maradt véleményével.

Meghalt a magyarországi zsidó felmenőkkel rendelkező David Koch, az amerikai jobboldal nagy finanszírozója

2019. augusztus 24. 08:23

gyertyak.jpgElhunyt David Koch amerikai üzletember, aki bátyjával, Charles Kochhal együtt a világ leggazdagabb emberei közé tartoztak, és akik évtizedek óta az amerikai jobboldali és konzervatív szervezetek és ügyek első számú támogatói, finanszírozói között voltak. A Forbes szerint David Koch önmagában a világ 11. leggazdagabb embere volt 50 milliárd dolláros vagyonával, amit a Koch Industries gép-, energia- és vegyipari konglomerátum vezetésével gyűjtött össze.


Friss híreink

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket Brazíliában

2019. augusztus 24. 20:05

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket szombaton az Amazonas vidékének mintegy három hete lángoló dzsungelében a hivatalos adatok szerint.

A telefonja és a cigarettája mellett a magyar fiú gyógyszere is kellett a rablóknakt a belvárosi rabl

2019. augusztus 24. 18:46

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja folytat eljárást három budapesti "férfi" ellen, akik a gyanú szerint 2019. augusztus 23-án éjjel a Városháza téren kiraboltak egy magyar fiút.

Gázolás miatt késnek a vonatok a miskolci és a békéscsabai vonalon

2019. augusztus 24. 18:40

Gázolás miatt késések várhatók szombat este a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vasútvonalon - közölte a Mávinform a közösségi oldalán.

Adrien Jassogne: FELAJÁNLOM NEKTEK a repülőjegyeket a Budapest-Brüsszel körútra...

2019. augusztus 24. 16:32

...Azt akarom, hogy meglegyen a lehetőségetek a saját szemetekkel látni a kontrollálatlan migráció igazi arcát. Mindezek után csak Rajtatok fog múlni a döntés a politikai irányultságotok megválasztását illetően, tudni fogjátok, hogy mi vár Rátok a szocialista és liberális politikák támogatása esetén. Az ignorálás a legnagyobb ellenségetek...


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000135 kep000236 kep000205 kep000248

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat