HunHír.info

2016. Álom hava 04. nap, Zala napja.

A pénz korunk istene, Rotschild az ő prófétája

dollar.jpgNincs nemesebb az aforizmáknál, az egy-egy mondatos, minden kézikönyvnél többet érő aranyigazságoknál. Erre példa két világháború közötti papnevelőink közül az egykor rendkívül népszerű Perlaky Lajos (1895-1959) katolikus hitoktató elei és a saját tapasztalatai ihlette megannyi életbölcsessége.

Putyin: Az egypólusú világ létrehozására irányuló kísérletek megbuktak, de az államoknak jó elnöke lesz

2016. december 04. 16:47

putyin-250.jpgAz egypólusú világ létrehozására irányuló kísérletek nem szilárdultak meg. Már egy másik dimenzióban élünk – jelentette ki Vlagyimir Putyin NTV orosz televízió által vasárnap sugárzott interjújában. Az orosz elnök ugyanakkor úgy gondolja: Donald Trump személyében egy okos ember került az Egyesült Államok élére.

Megölték az ISIL vezetőjét Oroszországban!

2016. december 04. 11:07

isil2-250.jpgMegölték szombaton az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet észak-kaukázusi csoportjának, a Vilájat Kavkaznak számos oroszországi támadásért felelős vezetőjét – közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).A terrorista vezér kiiktatásával végződő szombati akciónak nincsenek sem civil, sem hatósági áldozatai – tette hozzá a szövetségi szolgálat.


Fiatalkorú, gyilkos, erőszaktevő, afgán kontinensfoglaló? Hát soha nem lesz vége?

2016. december 04. 09:09

eroszak250-.jpgGyilkosság és nemi erőszak elkövetésének gyanújával őrizetbe vettek egy 17 éves afgán menekültet. Dieter Inhofer freiburgi államügyész szombaton jelentette be, hogy a kiskorúnak számító fiatal tavaly érkezett kíséret nélkül Németországba. Azzal gyanúsítják, hogy október 16-án a városban megerőszakolt és meggyilkolt egy 19 éves helyi egyetemista lányt.

Nem sápitozni kell, hanem határozottan fellépni a betolakodók ellen: Lőparancsot a határra!

2016. december 04. 08:55

menekulttabor-250.jpgBakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a jelenleg lezárt balkáni útvonalon a tavalyihoz hasonló mennyiségben indulhatnak útra Európa felé. Bakondi György az M1 aktuális csatornán azt mondta, ennek elsődleges útvonala a most zárva lévő balkáni útvonal lehet, ezért a kormány mindent megtesz azért, hogy erősítse a határvédelmet.


Az elsö ütküzet a multikulturalizmus és a tradíció küzött

2016. december 04. 08:06

multikulti-250.jpgÁllamfőt választ ma Ausztria, a megismételt második fordulóban két jelöltre lehet majd voksolni, és a felmérések szerint igen szoros küzdelem várható Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltje és a függetlenként induló, de a Zöldek pártjának támogatását élvező Alexander Van der Bellen között. A választási kampány csaknem egy éve tart.

Budaházy: „Minden jobboldali dolog elbukik a bíróságokon” (videó)

2016. december 03. 18:06

budahazy_sziva250.jpgIsmételt letartóztatása óta először adott interjút Budaházy György. A Hunnia-ügy első rendű vádlottja, a Venyige utcai Büntetés-végrehajtási Intézetben nyilatkozott.


Friss híreink

Osztrák államfőválasztás - Véget ért a szavazás Ausztriában

2016. december 04. 17:09

A hivatalos urnazárást követően vasárnap délután öt órakor véget ért a szavazás Ausztriában az elnökválasztás megismételt második fordulójában. Az ország 8,64 millió lakosa közül nagyjából 6,4 millió voksolásra jogosult dönthetett arról, hogy ki legyen Ausztria államfője a következő hat évre.

A bátor és erős oláhok megszerezték egy mozgássérült magyar sálját

2016. december 04. 17:03

Incidensek követték a Brassói FC és Sepsi OSK közötti szombati másodosztályú mérkőzést. Elhangzott a „Kifelé a magyarokkal az országból!” skandálás is.

Koldulásért deportáltak egy szlovákiai cigány nőt Dániából

2016. december 04. 16:39

Az eset még múlt szerdán történt, amikor egy dán bíróság 40 napos elzárásra és az országból való kiutasításra ítélt egy szlovákiai cigány nőt, aki koldult az utcán. A rendőrség szerint ez volt az első ilyen eset, korábban ilyen okból még senkit nem utasítottak ki Dániából — írja a Local.

Íme az amerikai gyermeknevelés csődje...

2016. december 04. 16:27

Nem mai történet ez. Aki csak egy kicsit is ismeri az USA légköri állapotait, már semmin sem lepődik meg, legfeljebb reméli, hogy Trumppal új időszámítás kezdődik e világbirodalom életében.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000180 kep000141 kep000222 kep000194

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nyelvédesanyánk - Czakó GáborNyelvédesanyánk
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A jövő elkezdődött - Bogár LászlóA jövő elkezdődött
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Férfienergia - Bedő ImreFérfienergia
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Bűnöző muszlimok között - Nicolai SennelsBűnöző muszlimok között
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kétel, az első kuvasz - Turul IsathaKétel, az első kuvasz
Könyv - Bolti ár: 3 450 Ft
Internetes ár: 2 933 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2016 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat