HunHír.info

2016. Álom hava 03. nap, Kemecse napja.

Lebukott az oláh kulturális államtitkár: Ő gáncsolta el a csíksomlyói búcsú UNESCO-védettséget

csiksomlyoi-bucsu-500.jpgA Maszol.ro portál állítása szerint a román kulturális minisztérium államtitkárán múlt, hogy az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) Etiópiában ülésező testülete nem vette fel csütörtökön a védett szellemi kulturális örökségek listájára a csíksomlyói búcsút.

Putyinnak nem tetszik a művészi szabadság álarca mögé rejtett ultraliberalizmus

2016. december 03. 09:31

ulpius-250.jpgAz orosz elnök a művészek szélsőségesen veszélyes viselkedéséről beszélt. Putyin az esztétika terepére lépve figyelmeztette az orosz alkotókat, hogy ne osszák meg a társadalmat, és ne lépjék át a szólásszabadság határát. Rossz példaként a francia szatirikus hetilapot, a Charlie Hebdót hozta fel.

Kuz: a nyitott kapuk politikája megbukott

2016. december 03. 08:23

migrans-kispocs-bemutat.jpgA legfontosabb feladat a külső határok megvédése, hiszen „csakis mi dönthetjük el, nem az embercsempészek, hogy ki jöjjön Európába”- fogalmazott Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a Magyar Időknek adott exkluzív interjúban. Nem az a probléma, hogy néhány ország nem akar menekülteket befogadni, hanem az, hogy a legtöbb menekült nem is akar ezekbe az országokba menni. Ezért nem is működik a kvótarendszer – húzta alá.


A betolakodók hozzák a „ vegyi fegyvert”?

2016. december 03. 07:27

vegyi-fegyverek-250.jpgA héten több lap is írt arról, hogy rejtélyes betegség tizedeli a rendőröket Baranya megyében, többen közülük kórházba kerültek. Valószínűleg calici vírus okozhatta a megbetegedéseket. A Magyar Nemzet kedden írt arról, hogy súlyos vírusfertőzés terjed a jelenlegi déli határszakaszt védő Baranya megyei rendőrök körében. Akkor harminchárom betegről tudtak, akik közül hárman kórházba kerültek.

Csak nem akar dolgozni a tenyéren hordozott idegen Németorszégban

2016. december 03. 06:55

menekulttabor-250.jpgMindössze 4300 migráns kezdett dolgozni úgynevezett "egy eurós munkahelyeken" az idén tervezett százezer helyett, amelyet Németország az integrációs törvényben célként jelölt meg. A kormányzati program, amely alacsonyan fizetett állásokat kínál migránsok számára, csigalassúsággal indul el – írja a DW.


Lövöldözés Horgoson: betolakodókra lőttek ismeretlenek

2016. december 02. 20:33

migranansok-nemetorszag250.jpgFeltehetően nagyobb kaliberű lőfegyverrel sebesítettek meg iráni betolakodókat a horgosi menekülttábor közelében – tudta meg az M1 Aktuális csatorna Híradója. A közmédia tudósítója szerint a még kedden történt eset kapcsán hírzárlatot rendeltek el a szerbiai hatóságok.

Traian Băsescu háborúval fenyegette meg Magyarországot, mert az együgyű oláhnak elgurult a gyógyszere

2016. december 02. 18:13

horthy-kezdi250.jpgRománia igazi nyugati határa a Tiszáig tart, Orbán Viktor ne akarja, hogy a román hadsereg ismét bevonuljon Budapestre, Szijjártó Péter pedig egy politikai prostituált – ilyesmiket írt Facebook-bejegyzésében Traian Băsescu, a börtönérett volt elnök.


Friss híreink

Vajon ez nem bűnpártolás? A hodászi csálád a „ráült” a körözött bűnözőre

2016. december 03. 10:18

A rendőrségre egy mátészalkai férfi tett bejelenést 2016. november 21-én éjjel, mely szerint ismeretlen tettes bement háza udvarára, ahonnan egy tároló helyiségből 6 darab gumiabronccsal felszerelt könnyűfém felnit kísérelt meg eltulajdonítani. A tulajdonos az elkövetőt megzavarta, így a lopás meghiúsult, de az elkövető elmenekült

Lelki akadály van az épek és a fogyatékkal élők között

2016. december 03. 09:53

A Magyar Református Szeretetszolgálat szerint lelki akadály van Magyarországon az épnek mondott társadalom, illetve a fogyatékkal élők között, pénteki flashmobjukkal erre szerették volna felhívni a figyelmet a fogyatékkal élők világnapja alkalmából.

Egy idős, bottal járó magyar férfit rabolt ki az elállatiasodott véglény

2016. december 03. 09:38

Egy beszédre már nem képes, bottal járó 70 éves embert rabolt ki egy "férfi" Monoron: elvitte az összes pénzét. A rendőrség elfogta a gyanúsítottat, de érdekes módon most nem rikoltoznak a cigány és liberális jogvédők.

Életmentő rendőri intézkedés a belvárosban

2016. december 03. 06:46

A kiérkező rendőrök mentették meg annak a férfinak az életét, aki az V. kerületben vesztette eszméletét pénteken.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000156 kep000022 kep000084 kep000082

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Lovasíjász DIGIPACK - DVD és CD - Kassai Lajos, Kaszás GézaA Lovasíjász DIGIPACK - DVD és CD
DVD - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel
Trianon Múzeum naptár 2017
Trianon Múzeum naptár 2017
Naptár - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 3 300 Ft
0% internetes kedvezménnyel
BER BERE BERÉNY avagy helynévadás a Kárpát-medencében - Faragó ImreBER BERE BERÉNY avagy helynévadás a Kárpát-medencében
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 040 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Férfienergia - Bedő ImreFérfienergia
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Fénymunkás I-II. - Sahvanna ArientaA Fénymunkás I-II.
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2016 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat