HunHír.info

2016. Magvető hava 20. nap, Iringó napja.

Fizetett provokátorokra kell számítani október 23-án

A kormánypártok szerint a baloldal fizetett provokátorokkal az 1956-os forradalom ünnepének megzavarására készül. Tíz éve, az 50. évfordulót a baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével tönkre tette, az akkori kormány erőszakos rendőrterrort, gumibotot, könnygázt, vízágyút és lovas rendőröket vetett be a békés megemlékezők ellen. Ez az erőszak nemcsak a bántalmazott embereket sértette, hanem 1956, a forradalom emlékét is meggyalázta.

Tusk elhallgatta a szmolenszki katasztrófa napján Putyinnal folytatott beszélgetését

2016. október 20. 16:16

szogesdrot250.jpgDonald Tusk volt lengyel kormányfő nem számolt be a hatóságoknak a szmolenszki légikatasztrófa napján Vlagyimir Putyinnal a helyszínen folytatott beszélgetésről, amely során az akkori orosz miniszterelnök eddig ismeretlen módon írta le a tragédia eseménysorát - közölte csütörtökön a lengyel nemzetvédelmi minisztérium.

Volner: a letelepedési kötvények piszkos offshore biznisze

2016. október 20. 14:00

Volner-Janos-250.jpgA Jobbik ahhoz ragaszkodott a csütörtöki frakcióközi egyeztetésen, amihez eddig is, azaz, hogy a kormány vessen véget a letelepedési "kötvény-biznisznek" - közölte Volner János frakcióvezető az alaptörvény módosításáról szóló egyeztetés után.


Kontinensfoglalók verekedtek össze a bicskei migránstanyán

2016. október 20. 13:32

menekultek250.jpgNégy afgán, illetve szomáliai állampolgárságú, menekültügyi eljárás alatt álló férfi összeverekedett csütörtök hajnalban a bicskei nyílt befogadóállomás területén – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A verekedőket a befogadóállomás biztonsági szolgálatának munkatársai szétválasztották. A mentők egy afgán és egy szomáliai állampolgárt kórházba vittek – írták.

Vona Gábor: Kérdésem Kósa Lajoshoz

2016. október 20. 08:54

vona-gabi.jpgÖn szerint ki a hazaáruló: az, aki mindenféle betelepítést elutasít, ahogy mi, vagy az, aki kötvények formájában pénzért árulja a hazát, ahogy önök?


Na bumm: Románia csak a vízumkényszer feloldása esetén támogatja a CETA-t

2016. október 20. 08:06

olah-taplo.jpgRománia mindaddig fenntartásokkal él az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezménnyel kapcsolatban, amíg Kanada fel nem oldja a románokkal szemben általa alkalmazott vízumkényszert – közölte Liviu Iolu román kormányszóvivő.

Az urizáló díszcigányok: Sofőr is jár az ORÖ-nél az elnöki Audihoz

2016. október 20. 07:38

cigany_250.jpgMinisztereknek kijáró kényelemben végezheti munkáját az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) első embere, ugyanis nem csupán egy több millió forintos Audi A4 S Line típusú autót lízingel számára az adósságtól roskadozó szervezet, de sofőrt is biztosítanak neki – tudta meg az mno.


Friss híreink

Megkezdődött a brüsszeli uniós csúcstalálkozó

2016. október 20. 19:54

Megkezdődött az uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója csütörtök délután Brüsszelben, az ülés középpontjában az Oroszországgal való kapcsolatok, a folyamatban lévő szabadkereskedelmi megállapodások, illetve a migrációs válság kérdései állnak.

Jogerős ítélet: el kell távolítani a zászlót a Hargita megyei önkormányzat épületéről

2016. október 20. 18:45

A Marosvásárhelyi táblabíróság jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a székely zászlót a Hargita megyei önkormányzat épületéről, az intézmény épületen belüli bejáratától és az önkormányzat tanácsterméből.

Nem hagyjuk, hogy az EU terrorizálja hazánkat migránsügyben

2016. október 20. 18:25

Az Európai Unió láthatóan erősen szorongani kezdett az egyre növekvő EU-szkepticizmustól. Immáron saját jelentésükben is felhívják a tagállamok figyelmét, hogy nem kell kiterjesztően értelmezni az Európai Unió hatáskörével kapcsolatos rendelkezéseket, azaz a tagállamoknak joguk van megvédeni nemzeti szuverenitásukat, és az ügyek jelentős részében saját jogrendszerük által szabályozni az életviszonyokat

Putyin újabb 24 órát ad az aleppóiaknak

2016. október 20. 18:09

Az orosz elnök elrendelte a szíriai és az orosz haderő által Aleppónál meghirdetett humanitárius fegyverszünet 24 órával történő meghosszabbítását - közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter csütörtök délután Moszkvában


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000085 kep000149 kep000180 kep000246

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atilla, Isten ostora - Cselenyák ImreAtilla, Isten ostora
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Territórium CD - KárpátiaTerritórium CD
CD - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A földönkívüliek - Arany LászlóA földönkívüliek
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
1956 és a megtorlás fekete könyve - Jobbágyi Gábor1956 és a megtorlás fekete könyve
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ős magyar rovásírás - Magyar AdorjánŐs magyar rovásírás
Könyv - Bolti ár: 1 300 Ft
Internetes ár: 1 300 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2016 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat