HunHír.info

2016. Álom hava 11. nap, Gilvád napja.

Keresztény Magyarországot akart...

kereszt-gellert-hegy-500.JPGSokan voltak így, de kevesen cselekedtek életükben ennek megfelelően. Mégis voltak, akik viszont igen.

Miniriporter: Advent

2016. december 11. 11:56

betlehem-gyurma-250.jpgA kedvenc időszakom az advent. Ahogy felhívásunkra olvasónk, Fonyódi József Tivadar is helyesen megválaszolta, az advent szó azt jelenti: eljövetel. Bővebben az Úr eljövetele, amit már röviden úgy is mondunk, hogy Úrjövet. A szó a latin adventus Domini kifejezésből ered. Ez időszak azért véste be lelkünkbe magát, mivel sok minden szép és jó dolog köthető hozzá.

Cserehát 2, avagy ortodox honfoglalás a Szejkén?

2016. december 11. 08:09

tel-havas250.jpgOrtodox kolostor, illetve egy mellette működő múzeum lenne a székelyföldi ortodox román szellemiség őrhelye a Szejkefürdőn, idézett egy háromszéki újságírót az Udvarhelyszék Facebook-oldal, illetve az Udvarhelyi Híradó. A terv állítólag nem újkeletű, olvasható a cikkben, még a Szeplőtelen Szív Kongregációjának csereháti honfoglalásakor felmerült.


Dzsungel-betolakodót késeltek halálra az övéi

2016. december 11. 08:02

calais250.jpgEgy 18 éves fiút késeltek halálra Londonban egy szupermarket és egy diáktankör központja között múlt héten. Kiderült, hogy az ÁLDOZAT KONTINENSFOGLALÓ volt, a calais-i Dzsungelből került a brit fővárosba. Khalid Safit egy ismerőse azonosította: a fiút szíven szúrták egy este az utcán. Az afgán BETOLAKODÓ a mentőautóban halt meg - írja a Metro

Nézzenek csak föl a helyi templomtoronyra...

2016. december 11. 07:48

torockoszentgyorgy-.jpgAz ENSZ szerint ma van Hegyek Nemzetközi Napja azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a hegyvidékek, magasföldek jelentőségére, és hogy ráirányítsa a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Éljenek hát a hegyek, főleg a mi hegyeink, elsődlegesen tehát a Kárpátok, azon belül is a Hargita, a Tátra, az Alpokalja és a többiek.


Na, ők voltak az igazi magyar partizánok!

2016. december 11. 07:20

56_.jpgA „mecseki láthatatlanok” története a „kemény mag” története. Azoké a férfiaké és nőké, akik önmagukat nem kímélve vállalták véd- és dacszövetségben az életveszélyes ellenállást. Azoké, akik hittek abban, hogy a Nyugat nem hagyja cserben Magyarországot, és azoké – legyenek bányászok, orvosok, munkások, egyetemisták vagy művészek –, akiket egységbe olvasztott a szovjet erővel való szembenállás

29 halott, 166 sebesült az isztambuli kettős robbantásban

2016. december 11. 06:28

bomba.jpgÖsszehangolt támadásokról van szó. Az első pokolgép a Besiktas futballcsapat arénája mellett, egy autóban robbant fel, a rohamrendőrök gyülekezési pontjánál. A második pedig 45 másodperccel később lépett működésbe, amikor a rendőrök a közeli parkban körbevettek egy gyanúsítottat, aki felrobbantotta a testére erősített szerkezetet - tudósít a Presstv.


Friss híreink

A kis H. Roberta kávéba, pezsgőbe keverte az altatót, ezután lépett akcióba

2016. december 11. 12:40

H. Roberta módszere meglehetősen egyszerűnek mondható, társkeresőn ismerkedett, aztán a személyes találkán azonnal akcióba lépett: altatóval kábította el a férfiakat, akiktől amit tudott elvett, majd angolosan távozott.

Huszonnyolc előterjesztésről szavaz a parlament a hét elején

2016. december 11. 12:17

Az előző héten elfogadott huszonhat indítvány után további huszonnyolc előterjesztésről szavaz az Országgyűlés a következő két napban, várhatóan idei utolsó ülésé

Baltával, vasrúddal támadtak egy családra Kállón

2016. december 11. 11:45

Kétszer verték meg haragosukat a baltával, karóval felfegyverkezett támadók, másodszor már a sértett védelmére kelő családtagot is bántalmazták.

Robbanás a kairói kopt katedrálisnál

2016. december 11. 10:21

Az első hírek szerint öt ember meghalt. Azt még nem tudni, hányan sebesültek meg - írta internetes oldalán az al Ahram. A Reuters egyiptomi biztonsági forrásokra hivatkozva tíz sebesültről számolt be.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000026 kep000211 kep000249 kep000049

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mesék Mátyás királyról
Mesék Mátyás királyról
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Istenek DNS-e - Zecharia SitchinAz Istenek DNS-e
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Lélek és világegyetem - Grandpierre AttilaLélek és világegyetem
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 125 Ft
15% internetes kedvezménnyel
1956 és a megtorlás fekete könyve - Jobbágyi Gábor1956 és a megtorlás fekete könyve
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok hódításai és Attila birodalma - Edward GibbonA hunok hódításai és Attila birodalma
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2016 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat