HunHír.info

2017. Jégbontó hava 28. nap, Ákos napja.

Nem az alacsony repülőjegyárak és az izlandi gleccserek, hanem a kormány miatt vándorolnak el a fiatalok

A köztévé Ma Reggel című műsorának mai adásban Poór Csaba, az Új Nemzedék Központ kommunikációs igazgatója alulmúlta a Fidesz kommunikációjának amúgy sem magas szintjét. Poór úr ugyanis ezt találta mondani: „Az alacsony fapados jegyárak mellett nem szabad azon csodálkozni, ha valaki szeretne külföldön szerencsét próbálni.” A műsorban olyan további remek példákkal illusztrálta a hiányszakmák tömkelegét kiváltó kivándorlást, hogy ha valaki túravezető akar lenni a gleccserek közt, akkor ehhez Izlandra kell mennie.

Trump Obamát vádolja a kiszivárogtatásokért

2017. február 28. 17:36

obamanetan-reuters250.jpgDonald Trump a Fox Newsnak adott interjúban kifejtette, hogy elődje, Barack Obama áll az utazási tilalom és a kiszivárogtatás miatt szervezett tüntetések mögött.

Húshagyókedd

2017. február 28. 17:04

nepi-motivumok-lead.jpgHúshagyókeddhez - azaz a nagyböjt előtti utolsó naphoz - a tél eltemetését, kiűzését jelképező és a böjti időszak kezdetét jelentő népszokások kapcsolódnak. Ekkor volt szabad utoljára húst enni.A tél végének vagy a tavasz kezdetének valamelyik naptári ünnepén Európa minden népénél, így nálunk is ismert, és katartikus, illetve gonoszűző jellege is volt.


Vérlázitó: FEGYVERESEN BETÖRNEK A HAZÁNKBA, AZTÁN CSAK ENNYI?

2017. február 28. 14:32

menekultek-tamadnak-250.jpgNevetséges és vérlázítóan enyhe ítéletet hozott jogerősen a 2015 őszén a röszkei közúti átkelőnél történt tömegzavargás miatt indult per vádlottjainak ügyében a Szegedi Törvényszék kedden. A bíróság tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat.

A Jobbik lusztrációs törvényjavaslata fogja befejezni a rendszerváltást

2017. február 28. 12:34

voroscsillag.jpgA Jobbik a napokban lengyel mintára olyan átfogó lusztrációs törvényjavaslatot fog benyújtani, amely egyszerre garantálja bárki számára a teljes hozzáférést, nyilvánosságot úgy az ügynöklisták, mind az állambiztonsági múlt összes szervére és dokumentumaira vonatkozóan. Indítványunk biztosítja továbbá, hogy a kommunista állambiztonság egykori fenntartói a közéletben semmilyen tisztséget ne tölthessenek be.


Hónapokon keresztül az ISIL TOBORZÓIRODÁJA volt a németországi mecset

2017. február 28. 09:52

iszlam-allam-250.jpgA német hatóságok lecsaptak a Fussilet 33 elnevezésű szervezet által működtetett mecsetre, mert a gyanú szerint az Iszlám Állam tagjainak találkozóhelyéül szolgált. Múlt héten a berlini hatóságok egy terrorelhárító akció során három embert tartóztattak le, akik az Iszlám Állam szolgálatában álltak. A három férfi is sokszor járt a Fussil 33 szervezet által működtetett mecsetbe.

Izrael légicsapásokat mért a Gázai övezetre - palesztin sérültek

2017. február 27. 18:18

izraeli_f_15-250.jpgAz izraeli légierő öt légicsapást hajtott végre a Gázai övezetben hétfő délután, négy gázai járókelő megsebesült - jelentette a helyi média. Az izraeli hadsereg szóvivőjének bejelentése szerint az övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet infrastruktúráját vette célba az zsidó támadás. A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint Izrael tizenöt célpontot lőtt.


Friss híreink

Bács-Kiskun megye kiállt Hargita megye és a Csíki sör védelmében

2017. február 28. 17:22

A holland Heineken 2003-tól rendelkezik a Csíkszeredában gyártott Ciuc prémium sörmárkával. 2014 novemberében azonban megjelent a piacon a Csíki Sör Manufaktúra terméke, az Igazi Csíki Sör, amely számára a gyártó Lixid-Projekt Kft. szerzett jogi védelmet.

Reagálás a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége NYOSZ közleményére

2017. február 28. 17:13

A Jobbik Magyarországért Mozgalom üdvözli a Nyugdíjasok Országos Szövetsége és a Magyar Szakszervezeti Szövetség szándékát, mely szerint közösen fogalmaznak meg és dolgoznak ki javaslatokat a politikai döntéshozók számára.

Sziámi ikrek születtek Budapesten

2017. február 28. 17:08

Lány sziámi ikerpár született Budapesten, a SOTE I. sz. Szülészeti és Nőgyászati Klinikáján – írta a Blikk.

Évekre börtönbe kerül a mentőápolóra támadó többszörösen büntetett „nő"

2017. február 28. 15:58

A 37 éves nő részeg volt, amikor asztmás roham miatt kihívta a mentőket. A mentősök ellátták az asszonyt, aki azonban váratlanul agresszív lett, szidalmazta őket, és megrángatta egyikük ruháját. A Pesti Központi Kerületi Bíróság három nappal az eset után 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte a nőt. Az ítélet nem jogerős.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000069 kep000141 kep000038 kep000049

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon Múzeum naptár 2017
Trianon Múzeum naptár 2017
Naptár - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 3 300 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Regnum Marianum - Bolberitz Pál Balás BélaRegnum Marianum
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyepű - Czakó GáborGyepű
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2016 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2016
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az örömök útján - Böjte CsabaAz örömök útján
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat