HunHír.info

2017. Jégbontó hava 26. nap, Gejza napja.

Visszaütött a libsi büszkeség - zuhan a Starbucks forgalma

muszlim-ima-500.jpgA Magyarországon is működő amerikai Starbucks kávéházlánc januárban bejelentette: Donald Trump elnök muszlimokat sújtó beutazási tilalmára válaszként ezentúl a munkaerő-felvétel során előnyben részesítik a muszlim bevándorlókat, sőt, tízezer muszlimot fognak felvenni rövid időn belül.

A Hodzsali mészárlás – egy elhallgatott tragédia

2017. február 26. 07:58

langok.jpg1992-ben, február 25-26-án történt meg az azerbajdzsán nép szörnyű tragédiája a hodzsali mészárlás. A 20. század végének egyik legvéresebb napja, február 26-a gyásznap Azerbajdzsánban. Az örmény – azerbajdzsán konfliktus, a Karabahért vívott háború sötét napjai ezek.

Nem is baj, hogy szembesülnek a vidéki magyar valósággal a körúton belüli hülyegyerekek

2017. február 26. 07:51

kajman.jpgTiltakoztak a Momentum Mozgalom politikája ellen Komáromban. A tiltakozók szerint a Momentum vezetői közt olyan is van, aki vidékellenes, a vidéki embereket lejáratja, ezért a szervezet szombati komáromi rendezvényén felirat felmutatásával és szórólapok osztásával tiltakoztak.


Itt a jó idő, elindultak a betolakodók az EU gazdag országai felé - olyan helyekre vágynak, ahol háromszor annyi a segély, mint nálunk a minimálbér

2017. február 26. 07:39

menekultek250.jpgAfrika és Ázsia felől továbbra is ezres nagyságrendben érkeznek a betolakodó segélyvadászok az Európai Unióba. Dél-Európában már beköszöntött a tavasz, nincs vihar a Földközi-tengeren, így elindult egy újabb roham. Év eleje óta már több mint 10 ezer idegen ért partot Olaszországban. Továbbra is mindenkit beengednek az Unióba, tehát nem viszik őket vissza Európán kívüli táborokba.

Nem veszed észre Szanyi, hogy ezeknek te csak egy alkesz proli vagy?

2017. február 26. 07:27

szanyikapitany_egokereszt.jpgA meglehetősen nehezen dekódolható nyilatkozatokra bármikor képes Szanyi Tibor pénteken beszélt arról a Fidesz-frakció háziblogjának, hogy szerinte a Momentum Mozgalmat akár a Fidesz is pénzelheti, Haris Éván keresztül. A MILLIÁRDOS magukfajtánál ez végleg kiverte a biztosítékot, és Szanyit a béka segge alá rugdosta. Most már Szanyi is láthatja, hogy örökbecsű a mondás: "A mór megtette kötelességét, a mór mehet"


Nem engedték be a lengyel hazafit Angliába - de a betolakodók mehetnek

2017. február 25. 20:37

lib.jpgJacek Miedlar a lengyel szélsőjobb fontos alakja. A hétvégén Nagy-Britanniába ment volna egy szélsőjobboldali rendezvényre Telford városába, de a brit hatóságok már a Stansted reptéren lekapcsolták.

Közöny és felejtés

Ma van a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja

2017. február 25. 20:22

voroscsillag.jpgMagyarországon 2001. február 25-e óta emlékezünk meg a kommunizmus áldozatairól. Ilyenkor az aktuális kormányok vezető politikusai teátrális formában beszélnek a világszerte elpusztított nagyságrendileg 100 milliónyi emberről. Teszik mindezt úgy, hogy Magyarországon egyáltalán nem történt meg a szembenézés a múlttal, sőt az egypártrendszer iránti vágy egyre erőteljesebb a társadalomban.


Friss híreink

Hatalmas migránsellenes zavargások Dél-Afrikában

2017. február 26. 08:34

A 93-ik születésnapját ünneplő Robert Mugabe zimbabwei elnök azonnali, zimbabwei-dél-afrikai találkozót sürget azt követően, hogy tegnap olyan migráns ellenes erőszak rázta meg Dél-Afrikát, amelynek következtében zimbabwei és más külföldi tízezrei kerültek sokkos állapotba.

Újabb állomása következik Trump harcának a globálliberál világmédiumok ellen

2017. február 26. 07:07

Donald Trump amerikai elnök szombaton bejelentette, nem vesz részt a fehér házi tudósítók szokásos évi gálaestjén. Bár a többnyire liberális sztárokat is felvonultató, műsoros gálaest még csak két hónap múlva esedékes, Trump elnök Twitter-üzenetben jóval előre közölte, hogy távol marad a liberális rendezvénytől.

A katolikus iskolák javára gyűjtenek ma a templomokban - adakozz te is...

2017. február 26. 06:56

A katolikus iskolák javára gyűjtenek ma országszerte az egyház templomaiban. A katolikus egyház az idei tanévben 125 199 fiatal oktatásáról gondoskodik, oktatási intézményeikben 11 894 pedagógus dolgozik - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-vel.

Na, majd egy latinó fogja megszorongatni Trumpot...

2017. február 26. 06:51

Első ízben választottak latin-amerikai származású elnököt Tom Perez személyében az Egyesült Államokban a Demokrata Párt élére - írja az MTI. Az 55 éves politikus szombaton 235:200-as szavazati aránnyal nyerte el a tisztséget a párt országos bizottságának atlantai ülésén. Ellenfele Keith Ellison liberális minnesotai kongresszusi képviselő volt, aki az első muszlim honatya az Egyesült Államok történetében.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000123 kep000149 kep000013 kep000232

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A nándorfehérvári csata 1456 - Cseh ValentinA nándorfehérvári csata 1456
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ős magyar rovásírás - Magyar AdorjánŐs magyar rovásírás
Könyv - Bolti ár: 1 300 Ft
Internetes ár: 1 300 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kifestő - A magyar díszítés alapformái - Horváth ÁgnesKifestő - A magyar díszítés alapformái
Könyv - Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A hunok hódításai és Attila birodalma - Edward GibbonA hunok hódításai és Attila birodalma
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Iszlám és kard - Ónody GyörgyIszlám és kard
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat