HunHír.info

2017. Fergeteg hava 20. nap, Balambér napja.

Megrovást kapott a Jobbik alelnöke. Beismerte, hogy tévedett

birosag-500.jpgJaniczak Dávid egy kellemetlen tapasztalattal a zsebében minden bizonnyal körültekintőbb lesz a jövőben. Ózd polgármestere fiatal és kezdő politikusként beleesett abba a hibába, hogy ellenőrizetlen információk alapján, a következményekkel nem számolva rágalmazott. Janiczak Dávidot, a Jobbik alelnökét, Ózd polgármesterét rágalmazás miatt megrovásban részesítette a bíróság, mert több nyilvános fórumon tévesen azt állította, hogy Vitális István fideszes képviselő 50 milliónál is több közpénzt vert el. "Az ember téved, az emberség viszont abban rejlik, hogy ezt el tudja ismerni és bocsánatot tud kérni érte. Tanúság volt, az élet pedig megy tovább, dolgozunk Ózd város fejlődéséért" - fogalmazott a Hunhír.info megkeresésére Janiczak Dávid.

Transzformátorállomás telepítenének a Pilis kapujába

2017. január 20. 10:57

pilissz.jpgPilisszentlászlót nézte ki magának az ELMŰ, hogy a nem csupán szakrális, de a tájképvédelmi szempontból is jelentős területen transzformátorbázist építsen.

Hamarosan útra kelnek a hősök nyomában járva

2017. január 20. 08:25

kitores-1945.jpgMár csak két hét van hátra, hogy nekivághassanak a kalandorok és emlékezők, vagy emlékező kalandorok a Budai Kitörés Emléktúrának. Február 4-én a pesthidegkúti, II. kerületi Templom utcai világháborús emlékmű előtt találkoznak a vállalkozó kedvű túrázók, reggel 10 órakor, hogy aztán legkésőbb egy fél óra múlva elinduljanak egy úton.


Isten veled, Ferike! - Meghalt Vida Ferenc, a Lord együttes alapító tagja

2017. január 20. 05:46

vida-ferenc-250.jpg67 éves korában meghalt Vida Ferenc, a Lord együttes alapító tagja, írja nyugat.hu. Egy közeli ismerőse Facebook-on ezt írta.

Ez a rohadt bolsevik is ágyban, párnák közt pusztulhatott meg

2017. január 19. 10:00

communism500_resize.jpgTavaly december 15-én elhunyt, és január 14-én teljes titoktartás mellett temették el a szegedi Belvárosi temetőben Komócsin Mihályt, az egykori első számú városi és megyei kommunista vezetőt – írja a delmagyar.hu. 91 éves korában is ronthatta a levegőt.


A honvédelmet nem lehet elég korán elkezdeni

2017. január 19. 07:20

magyar-baka250.jpgHonvéd kadétképzés indul szeptemberben egy budapesti és egy szekszárdi iskolában – közölte a Honvédelmi Minisztérium. A kadétképzésen emelt szintű fizikai felkészítést, önvédelmi képzést, lövészetet ígérnek, továbbá azt, hogy a gyakorlati, illetve szakkör jellegű foglalkozások keretében érdekes, a mindennapi életben is hasznos elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el a fiatalok.

”Nagy szükségünk van székekre” - Ezt üzeni Trump a bojkottálóknak

2017. január 19. 06:45

donald-trump-250.jpgA megválasztott amerikai elnök nem szeret ugyan twitterezni, de elnökként sem mond le róla, mert úgy véli, a sajtó nem tisztességes vele. Trump szerint sokakat meg sem hívtak a bojkottálók közül. A beiktatási ceremóniát bojkottáló képviselőknek pedig azt üzente, hogy nem bánja, ha nincsenek ott, de "mivel nagyon sokan jönnek, és nagy szükségünk van székekre, remélem, visszaküldik a jegyeiket is".


Friss híreink

Elhunyt a Dolly Roll vezetője

2017. január 20. 13:12

67 éves korában meghalt Kékes Zoltán, a Dolly Roll gitárosa, vezetője – adta hírül a Story magazin Facebook oldala. A Sziszi becenevű előadóművész 1973-1983 között a Hungária zenekar tagja volt, majd 1983-tól gitárosa, vezetője és egyben menedzsere is a Dolly Rollnak.

Az ISIL római kori műemlékeket rombolt le Palmürában

2017. január 20. 11:20

Az Iszlám Állam fegyveresei a közép-szíriai Palmürában lerombolták a római kori amfiteátrum egy részét és megsemmisítettek a híres római négyeskaput, a Tetrapülont - közölte az MTI.

Egy Amerikában székelő zsidó szervezet 3 milliárd dollárra perli a Deutsche Bankot

2017. január 20. 09:30

Nem térítette meg a zsidó Wertheim család örököseinek a náci uralom előtt elhelyezett vagyonát a Deutsche Bank, ezért 3 milliárd dollárért perlik a bankot - írja a Bloomberg.

Szarvas okozott galibát Ajkánál

2017. január 20. 07:45

Lezárták a 8-as utat Ajkánál, miután egy szarvas miatt két autó összeütközött péntek kora reggel - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000022 kep000156 kep000024 kep000131

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel - Szendrey Marót ErvinA Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hazajáró naptár 2017 - HazajáróHazajáró naptár 2017
Naptár - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 999 Ft
9% internetes kedvezménnyel
A hunok hódításai és Attila birodalma - Edward GibbonA hunok hódításai és Attila birodalma
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szent László - Kard és glória - Benkő LászlóSzent László - Kard és glória
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Férfienergia - Bedő ImreFérfienergia
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat