HunHír.info

2017. Kikelet hava 25. nap, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja.

London főpolgármestere: A nagyvárosokban a terrorizmus az élet természetes része

sadiq-khan-500.jpgTíz éve ilyenkor, amikor Budapest népe tojásesővel "köszöntötte" Demszky Gábort március idusán, és ezer torokból zúgott a lakonikus "Hülye vagy! Hülye vagy!" állásfoglalás, igencsak csodálkoztunk volna, ha valaki azt mondja, hogy a négyes metró nagyszerű építője tíz év múlva a kanyarban sem lesz egyes nyugati nagyvárosok polgármestereihez képest.

Trócsányiék az állam ellen pereskedtek

2017. március 25. 07:14

justicia250.jpgUgyanis miközben Trócsányi miniszterként az állam képviselője lett, a tulajdonában álló ügyvédi iroda abban érdekelt, hogy az állam számára kedvezőtlen eredményt érjen el, megbízói számára közpénzszázmilliókat kasszírozzon.

Terrorizmus miatt akarták kitoloncolni, gyorsan benyújtotta a menedékkérelmet

2017. március 25. 06:25

terrorista-250.jpgAz utolsó percekben állították le egy az Iszlám Állammal kapcsolatban álló tunéziai férfi kitoloncolását Németországból, mert a férfi menedékkérelmet nyújtott be, írja a Bild. A terrorista szervezettel való kapcsolata miatt kiutasított Hajkel S. már a gépen ült a frankfurti repülőtéren, amikor a rendőrök megjelentek és visszakísérték a reptéri csarnokba.


Morvai: Hová lettek a pénzek, és hol maradt a polgárosodás?

2017. március 25. 06:11

morvai_krisztina250.jpgIdeje lenne teljes körű számvetést készíteni arról, hogy Magyarország a csatlakozástól (illetve arra való felkészüléstől) kezdve napjainkig pontosan mennyi európai uniós fejlesztési és egyéb forrást kapott, és ezeknek mi lett a pontos sorsa.

Merkel bevallja kolosszális hibáit, és a betolakodók iránti szolidaritásról makog

2017. március 25. 06:04

menekultek-tamadnak-250.jpgAz Európai Unió hibákat követett el, de eljött az ideje befejezni a félbemaradt tetteket, amire meg van a megfelelő alap - jelentette ki Angela Merkel német kancellár pénteken az olasz televízió egyes csatornájának nyilatkozva. A fő az, hogy mindezt a szolidaritás jegyében kell megtenni”- sivalkodott a kancellár.


”A szegény, ártatlan menekültek megrémülnek a magyar rendőrök látványától”

2017. március 25. 05:58

menekulttabor-250.jpgA Die Welt című konzervatív német lap a nemzetközi migrációs válsággal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal az online kiadásában pénteken. A magyar biztonsági erők a szerb hatóságok engedélyével a határ szerb oldalán járőröznek és “részben testi erőszak alkalmazásával szándékosan elrémisztő magatartást tanúsítanak a menekültekkel szemben”.

Megint lövöldöztek Párizsban - a merénylő elmenekült

2017. március 25. 05:48

fegyver.jpgEgy ismeretlen lövöldöző három embert megsebesített péntek este az észak-franciaországi Lille-ben - közölte a helyi rendőrség. Szemtanúk a hatóságoknak elmondták, hogy a támadó a Port dAras nevű metrómegállónál nyitott tüzet, majd elmenekült a helyszínről. A helyi rendőrség tisztviselői beszámoltak arról, hogy az egyik sebesült egy kiskorú.


Friss híreink

Fehéroroszországban a hatóságok őrizetbe vették Vlagyimir Neklajev ellenzéki vezetőt

2017. március 25. 06:51

Fehéroroszországban a hatóságok őrizetbe vették Vlagyimir Neklajev ellenzéki vezetőt, aki a szombatra a fővárosba, Minszkbe meghirdetett engedély nélküli megmozdulás egyik szervezője - közölte Facebook oldalán Alesz Lipaj, a független Belapan hírügynökség igazgatója.

Pityergett kicsit a celeb, egyből kevesebb pénzt kell fizetnie

2017. március 25. 06:35

Dem­csák Zsu­zsa könnye­i­vel küzdve kérte a bí­ró­sá­got, hogy eny­hít­se­nek a rá ki­sza­bott bün­te­té­sen és rész­ben si­ke­rült is meg­lá­gyí­ta­nia az ítész szí­vét..

Trump betartja szavát: Lista készült a migránsok bűneiről

2017. március 24. 20:26

Donald Trump a választási eredmények kihirdetése után megígérte, hogy elnökként hetente közzé fogja tenni, milyen bűncselekményeket követtek el az illegálisan az országban tartózkodó emberek

Londoni terrorcselekmény - A rendőrség vizsgálja, hogy egyedül cselekedett-e a merénylő

2017. március 24. 19:34

A Scotland Yard jelenleg azt vizsgálja, hogy egyedül cselekedett-e a szerdai londoni merénylet elkövetője. Mark Rowley, a londoni rendőrség országos hatáskörű terrorelhárítási ügyosztályának parancsnoka péntek délutáni sajtótájékoztatóján elmondta: a vizsgálat most már a merénylő, Khalid Masood indítékainak, az általa tett előkészületeknek és esetleges társainak a felderítésére összpontosít.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000237 kep000049 kep000042 kep000009

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Vallomás a csodáról - Csinszka naplója - Boncza Berta (Csinszka)Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Vatikán megdöbbentő titkai - Összeesküvés elméletek sorozatA Vatikán megdöbbentő titkai
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Reptiliánok, hüllőemberek - Összeesküvés elméletek sorozatReptiliánok, hüllőemberek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2017 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2017
Naptár - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A C vitamin varázslatos ereje - Thomas E. LevyA C vitamin varázslatos ereje
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat