HunHír.info

2017. Kikelet hava 26. nap, Termékenyülés ünnepe napja.

Pontosan 575 éve, hogy Hunyadi rendesen átverte a hazánkra támadó törököket

politika-500.jpg...A Szeben mellett, 575 éve, 1442. március 25-én lezajlott csata előtt ugyanis vazallusát, Kemény Simont bújtatta saját páncéljába, aki aztán erős testőrséggel körülvéve lovagolt az ütközetbe. A törökök valóban az általuk a vajdának vélt férfi ellen küldték legerősebb egységeiket...

Magyarellenes megnyilvánulások Romániában 2014-2016 között – 1. rész

2017. március 26. 11:13

olah-taplo.jpgAz EMNT által fenntartott Transylvanian Monitor összeszedte és kiadta a Romániában történt magyarellenes megnyilvánulásokat. Összesen 309 esetet rögzítettek.

Indul a nemzeti konzultáció

2017. március 26. 10:38

menekulttabor-250.jpgIndul a nemzeti konzultáció, a kormány ahhoz kéri a magyar emberek támogatását, hogy "meg tudjuk védeni határainkat és meggátoljuk a betelepítést" - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, a kérdőívek a jövő hét második felétől érkeznek a postaládákba.


Székelyföldön is nemzeti ügyként tekintenek a Csíki Sörre

2017. március 26. 10:31

csiksomlyo2-250.jpgFel kell lépni a verseny önkényes korlátozása ellen, erősíteni kell a rövid ellátási láncokat és a helyi gazdaság támogatását - mondta el Borboly Csaba, a Hargita Megye Tanácsának elnöke az M1 reggeli műsorában. Borboly szerint a Csíki Sör ügye egy jó példa arra, hogy ki merjenek állni a székelyföldi termékek mellett.

”Messzire elér az izraeli biztonságiak karja”

2017. március 26. 10:21

izraeli_akcio.jpgA Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet mindkét irányban lezárta az övezet Izraelbe vezető személyforgalmi átkelőhelyét Ereznél, valamint lezárta a tengeri övezetét is Gáza városnál Mazen Fakha Hamász-vezető pénteki meggyilkolása miatt. Az al-Hajat pánarab hírlap szerint Mazen Fakha támadói a tenger felől érkeztek, majd arra is távoztak kivégző küldetésük végrehajtása után.


Sértőnek ítélték a kanadai férfi családnevét - elvették a rendszámát

2017. március 26. 10:12

toltotoll-250.jpgA Nova Scotia-i Darthmourth településen élő férfi, Lorne Grabher 25 éve járt névre szóló, GRABHER feliratú rendszámmal. Ám a napokban levelet kapott a Nova Scotia-i gépjármű-regisztrációs hivatalból, hogy egy magánszemély panasza nyomán úgy döntöttek, bevonják a rendszámot, mert az "szexista", és "sérti a nőket".

Sokan Aszadban látják a túlélés zálogát

2017. március 26. 09:51

aszad-250.jpgOtt az Iszlám Állam, mely kifejezetten ellensége a Nyugatnak. Csakhogy a szíriai ellenzék nem az ISIS-ben, hanem Bassár el-Aszad elnökben látja az ellenséget, aki azonban bírja a lakosság támogatását. Tulajdonképp elfogadott álláspont az, miszerint Aszadnak és kormányának helye kell legyen a szíriai átalakulásban. Sokan benne látják a túlélés zálogát...


Friss híreink

Terrorcselekmény Londonban: Újabb autós hajtott a járdára a gyalogosok közé

2017. március 26. 11:34

Három ember megsérült, mikor egy autó a gyalogosok közé hajtott Londonban. Az eset szombaton a késő esti órákban történt az Essex Roadon, a gázolás idején nagyon sokan álltak a járdán.

Fegyverropogás Ohióban

2017. március 26. 11:21

Egy ember meghalt, és legalább tizennégy megsebesült egy ohiói éjszakai szórakozóhelyen történt lövöldözésben vasárnapra virradóra - közölte a rendőrség. Több sebesültet életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, egyeseket közülük meg kellett műteni.

Havazásra és erős szélre figyelmeztetnek a Székelyföldön

2017. március 26. 11:18

Havazásra és erős szélre figyelmeztető riasztást adott ki a román Meteorológiai Igazgatóság az ország 20 megyéjére - hangzott el az M1 Híradójában.

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

2017. március 26. 10:07

A Csongrád megyei Nagylakon polgármestert, a Békés megyei Szarvason pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000202 kep000111 kep000088 kep000149

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Regnum Marianum - Bolberitz Pál Balás BélaRegnum Marianum
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Vallomás a csodáról - Csinszka naplója - Boncza Berta (Csinszka)Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Territórium CD - KárpátiaTerritórium CD
CD - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Iszlám és kard - Ónody GyörgyIszlám és kard
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szent László - Kard és glória - Benkő LászlóSzent László - Kard és glória
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat