HunHír.info

2017. Jégbontó hava 23. nap, Gyopár napja.

A kisebbségek elfogult, kettós mércés védelme minden, csak nem demokrácia

szabadkomuves-500.jpgBár korábban elképzelhetetlennek tűnt, az utóbbi időben kérdések merültek fel a demokrácia intézményével kapcsolatban - hangzott el a Danube Institute Debating Democracy címmel tartott nemzetközi konferenciáján, csütörtökön Budapesten. John Fonte, a washingtoni Hudson Institute igazgatója előadásában kifejtette: az elmúlt évtizedekben egy olyan progresszív demokráciaértelmezés erősödött meg, amely szerint a politika fő feladata a kisebbségek védelme az "elnyomók" ellen. Az elemző szerint az elmúlt években négy nagy kihívás érte e demokrácia-megközelítést: a Brexit, Donald Trump amerikai elnök megválasztása, az úgynevezett populista politikai erők megerősödése Európában, valamint az izraeli helyzet, az ottani "demokratikus nacionalizmus".

”Védje meg a tetőt a fánk, hozzon szerencsét a rétes”

2017. február 23. 10:21

nepi-motivumok-lead.jpgA farsangról manapság csak az óvodás és kisiskolás beöltözés jut eszünkbe, pedig a vízkereszttől húshagyókeddig, vagy a rá következő nap, hamvazószerdáig tartó időszakhoz komoly néphagyomány kapcsolódik. Ebből már szinte semmi nem maradt meg a köztudatban

Most Gorilla miatt támadják Le Pent a polkorrektek

2017. február 23. 09:14

gazalarc.jpgA Front National vezetőjének testőrét, a Gorilla becenévre hallgató Thierry Legiert és kabinetfőnökét, Catherine Griset-t is őrizetbe vették Párizsban, és a nanterre-i rendőrségre kísérték őket. Gorilla egyébként nagy név a szakmában: korábban a szélsőjobboldali elnökjelölt apját, a pártot alapító Jean-Marie Le Pent védte, de hollywood-i sztárok is előszeretettel alkalmazták, mint Mel Brooks vagy Sean Penn.


”Mit képzeltek ti cigányok, azt hiszitek, hogy nektek mindent lehet?”

2017. február 23. 09:08

justicia250.jpgA Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki a roma kisebbséghez való tartozásuk miatt fenyegetett meg egy családot, közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Az ügyészség a férfit közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja, írja az MTI.

Embercsempésznek álltak Szerbiában a visszatoloncolt betolakodók

2017. február 23. 08:49

hatarvadasz-250.jpgHihetetlen elszántságot tapasztaltak a Migrációkutató Intézet munkatársai belgrádi terepmunkájuk alkalmával az ott tartózkodó migránsok körében - jelentette ki Sántha Hanga vezető kutató az M1 Ma reggel című műsorában. Mint mondta: beszéltek olyan migránsokkal, akik többször, akár tízszer is próbáltak átjutni a magyar határon. Ha nem csak látványos lenne a határőreink géppisztolya, akkor csak egyszer próbálkoznának...


Versenyfutás a betolakodóbűnözőkkel Európában

2017. február 23. 07:44

menekultek-tamadnak-250.jpgEurópa két, talán leginkább bevándorláspárti országában is újabb szigorításokról döntöttek. Svédországban a hétfő esti zavargások miatt az eddiginél több rendőrt vezényeltek a problémás helyekre. Németországban pedig már a bevándorlók telefonjába is belenézhetnek a nyomozók, hátha így azonosítani tudják a menedékkérőket. Sorra derül ugyanis ki, hogy a bevándorlók valótlan adatokkal csapják be a hatóságokat.

Gyorsan kihátrált a kormány az olimpiai népszavazásból - itt a titok nyitja

2017. február 23. 07:28

szavazas-250.jpgAz emberek többsége részt vett volna az olimpiával kapcsolatos népszavazáson, derül ki az Iránytű Intézet közvélemény-kutatásából, melyet a Magyar Nemzet számára készítettek. Az emberek 62,1%-a fontosnak tartja a népszavazás megrendezését, 34,2% vélekedett úgy, hogy az inkább nem fontos. A kérdésben még a kormánypárti szavazók is megosztottak: náluk 47-48 volt a támogatók és az elutasítók aránya.


Friss híreink

A bűnszervezet tagjai magyarok, a górék szerbek, albánok

2017. február 23. 12:04

Elfogták egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet öt tagját, akiknél 20 kilogramm kábítószert és hatmillió forint készpénzt találtak a rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön a honlapján.

Hatalmas bejelentést tett a NASA: nem vagyunk egyedül

2017. február 23. 10:28

Sajtótájékoztató keretein belül jelentették be a NASA szakemberei, hogy a Naprendszerünkön kívüli bolygókat találtak. Ezek közül hét Föld-szerű, mindegyiken van víz és három bolygón kialakulhatott már az élet is.
Arra a kérdésre azonban, hogy biztosak-e benne, hogy van élet a most felfedezett bolygókon, csak annyit mondtak a kutatók: "ez még csak a kezdet".

598 ezer forintra ugrott az izsáki harács havi fizetése

2017. február 23. 08:55

Január végén számoltunk be róla, hogy Mondok József, Izsák fideszes polgármestere EU-s pénzen épített vadászházat a településen, majd szépen be is költözött oda. Aztán kiderült róla, hogy Karádon is hasonló létesítményt üzemeltetnek.

Ma kezdődik a mohácsi busójárás

2017. február 23. 08:20

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik ma a mohácsi busójárás, amelyen hat napon át minden eddiginél több, mintegy 1300 jelmezes űzi a telet a Duna-parti városban.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000143 kep000178 kep000139 kep000134

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Forrásmező felfedezése - David WilcockA Forrásmező felfedezése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mesék Mátyás királyról
Mesék Mátyás királyról
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyar Jézus és eltitkolt tanításai - Bíró LajosA magyar Jézus és eltitkolt tanításai
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Virágnévszótár - Rácz JánosVirágnévszótár
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Istenek eredete - Göbekli Tepe - Andrew CollinsAz Istenek eredete - Göbekli Tepe
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat