HunHír.info

2017. Jégbontó hava 23. nap, Gyopár napja.

A kisebbségek elfogult, kettós mércés védelme minden, csak nem demokrácia

szabadkomuves-500.jpgBár korábban elképzelhetetlennek tűnt, az utóbbi időben kérdések merültek fel a demokrácia intézményével kapcsolatban - hangzott el a Danube Institute Debating Democracy címmel tartott nemzetközi konferenciáján, csütörtökön Budapesten. John Fonte, a washingtoni Hudson Institute igazgatója előadásában kifejtette: az elmúlt évtizedekben egy olyan progresszív demokráciaértelmezés erősödött meg, amely szerint a politika fő feladata a kisebbségek védelme az "elnyomók" ellen. Az elemző szerint az elmúlt években négy nagy kihívás érte e demokrácia-megközelítést: a Brexit, Donald Trump amerikai elnök megválasztása, az úgynevezett populista politikai erők megerősödése Európában, valamint az izraeli helyzet, az ottani "demokratikus nacionalizmus".

Inkább a falu, mint a város...

2017. február 23. 13:40

feher_lo_250.jpgNem mai bölcsesség ez sem. Gárdonyi Gézától való. Sokan bizonyára fejcsóválva olvassák. Persze kérdés, tehetnek-e róla? Tehetnek-e arról, hogy városaink kőrengetegeiben már nem tudják, mi a természet, legfeljebb Facebook-on közzétett fényképekből és tévémagazinokból dereng nekik valami arról, milyen is a falu...

”Védje meg a tetőt a fánk, hozzon szerencsét a rétes”

2017. február 23. 10:21

nepi-motivumok-lead.jpgA farsangról manapság csak az óvodás és kisiskolás beöltözés jut eszünkbe, pedig a vízkereszttől húshagyókeddig, vagy a rá következő nap, hamvazószerdáig tartó időszakhoz komoly néphagyomány kapcsolódik. Ebből már szinte semmi nem maradt meg a köztudatban


Most Gorilla miatt támadják Le Pent a polkorrektek

2017. február 23. 09:14

gazalarc.jpgA Front National vezetőjének testőrét, a Gorilla becenévre hallgató Thierry Legiert és kabinetfőnökét, Catherine Griset-t is őrizetbe vették Párizsban, és a nanterre-i rendőrségre kísérték őket. Gorilla egyébként nagy név a szakmában: korábban a szélsőjobboldali elnökjelölt apját, a pártot alapító Jean-Marie Le Pent védte, de hollywood-i sztárok is előszeretettel alkalmazták, mint Mel Brooks vagy Sean Penn.

”Mit képzeltek ti cigányok, azt hiszitek, hogy nektek mindent lehet?”

2017. február 23. 09:08

justicia250.jpgA Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki a roma kisebbséghez való tartozásuk miatt fenyegetett meg egy családot, közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Az ügyészség a férfit közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja, írja az MTI.


Embercsempésznek álltak Szerbiában a visszatoloncolt betolakodók

2017. február 23. 08:49

hatarvadasz-250.jpgHihetetlen elszántságot tapasztaltak a Migrációkutató Intézet munkatársai belgrádi terepmunkájuk alkalmával az ott tartózkodó migránsok körében - jelentette ki Sántha Hanga vezető kutató az M1 Ma reggel című műsorában. Mint mondta: beszéltek olyan migránsokkal, akik többször, akár tízszer is próbáltak átjutni a magyar határon. Ha nem csak látványos lenne a határőreink géppisztolya, akkor csak egyszer próbálkoznának...

Versenyfutás a betolakodóbűnözőkkel Európában

2017. február 23. 07:44

menekultek-tamadnak-250.jpgEurópa két, talán leginkább bevándorláspárti országában is újabb szigorításokról döntöttek. Svédországban a hétfő esti zavargások miatt az eddiginél több rendőrt vezényeltek a problémás helyekre. Németországban pedig már a bevándorlók telefonjába is belenézhetnek a nyomozók, hátha így azonosítani tudják a menedékkérőket. Sorra derül ugyanis ki, hogy a bevándorlók valótlan adatokkal csapják be a hatóságokat.


Friss híreink

Jobbik: a kormánypárt megszüntette a társadalmi párbeszédet

2017. február 23. 14:59

A Jobbik szerint a kormánypárt az elmúlt hat évben állami szintre emelte a korrupciót, semmibe veszi az emberek véleményét, mindent erőből, diktatórikus módszerekkel akar megoldani, és megszüntette a társadalmi párbeszédet.

Rendőröket akart gyilkolni Németországban az iszlamista arab

2017. február 23. 14:51

Elfogtak egy szélsőséges iszlamistát robbantásos merénylet előkészítésének gyanúja miatt Németországban - közölték csütörtökön a hatóságok. A 26 éves "német állampolgár" kihallgatásán beismerte, hogy csapdába akart csalni rendőröket vagy katonákat, hogy saját készítésű pokolgépével meggyilkolja őket - áll a cellei ügyészség és a göttingeni rendőrkapitányság közös közleményében

Ukrajna felől is próbálkoznak a betolakodók

2017. február 23. 14:41

Az ukrán-román határon illegálisan belépő ázsiai bevándorlókat fogtak el a román határrendészek a Szatmár megyei Nagytarna térségében - jelentette csütörtökön az Agerpres hírügynökség. Az eset kedden történt a határ közelében.

B. Maónika azért gyilkolta meg a fiát, mert a pici nem akart elaludni

2017. február 23. 13:29

Egy hétig volt csak a tököli rabkórházban Tamáska, akinek 31 éves anyját, B. Mónikát azzal gyanúsítják, hogy megölte másfél éves fiát, Danikát. Az asszony terhes volt, amikor a gyerekgyilkosságért börtönbe került.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000225 kep000183 kep000195 kep000014

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel - Szendrey Marót ErvinA Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atilla, Isten ostora - Cselenyák ImreAtilla, Isten ostora
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az elveszejtett turáni örökség - Dr. Rimanóczy LászlóAz elveszejtett turáni örökség
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A chemtrail és a HAARP
A chemtrail és a HAARP
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
X-Akták HIHETETLEN MAGAZIN KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinX-Akták HIHETETLEN MAGAZIN KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 495 Ft
Internetes ár: 1 495 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat